• Om festivalen
  • Kontakt
  • Tidligere festivaler
  • Facebook
    Twitter

    Tidligere festivaler

    2021

    Følg lenken:  e-bok Dramatikkfestivalen 2021


    2019

    TORSDAG 13.06

    17:00
    Festivalåpning
    Dramatikkens hus

    Velkommen ved Victoria Meirik, kunstnerisk leder i Norsk Dramatikkfestival og Line Rosvoll, kunstnerisk leder på Dramatikkens hus.

    Gjestetaler: Demian Vitanza.

     

    Samtale med årets dramatikere: Rolf Kristian Larsen, Veronika Erstad, Tale Næss, Birgitte Larsen, Liv Marit Weberg, Nelly Winterhalder og Daria Osipova.

     

    18:30
    Solveig: .. peer aspera ad astra
    Rolf Kristian Larsen
    Dramatikkens hus

    Dette er en forestilling som tar for seg Solveigs reise i Peer Gynt. Som andre kvinner i dramatikken er også hun en underfortalt karakter, kanskje den mest underfortalte av dem alle. Hun kalles ofte for verdens minste hovedrolle og med dette stykket ønsker Heidi Ruud Ellingsen og Rolf Kristian Larsen å fortelle hennes versjon av historien; om seg selv, sitt liv og om forholdet til Peer Gynt.

    Komponist: Erlend Skomsvoll

    Regissør: Rolf Kristian Larsen

    Skuespillere: Heidi Ruud Ellingsen, Tone Danielsen

    Musikere: Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen

    Produsent: Margrethe Aaby

    I samarbeid med: Riksscenen, Peer Gynt Stemnet på Gålå

    Støttet av: Fritt Ord, NOPA, Fond for lyd og bilde

    Produksjonstid: 4 uker

    Varighet: 90 minutt

     

     

    21:00
    Eg skal fortelje deg om mitt liv
    Veronika Erstad
    Dramatikkens hus

    Eg skal fortelje deg om mitt liv handlar om einsemd og om å søke mot andre. Når er det for seint å få barn? Om å ta valget om å få barn aleine, med all tvil det kan innebære. Kva er det som pregar det livet vi lever, og dei valga vi tar?

    Veronika Erstad er oppvaksen i Rosendal og bur i Bergen. Har studert ved Forfatterstudiet i Bø, i Tromsø og ved Norsk Barnebokforfatter (NBI) si forfatterutdanning i Oslo. Ho debuterte som forfattar med diktsamlinga Eg er så nær morgonen eg kan kome i 2015, og har sidan gjeve ut fleire bøker for vaksne og barn.

    Regissør: Miriam Prestøy Lie

    Skuespiller: Idun Losnegård

    Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

    Produksjonstid: 10 dager

    Iscenesatt lesning i samarbeid med Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater

    Fotograf: André Løyning

    Varighet: 60 minutter

     

    FREDAG 14.06

    11:00 – 13:30
    n.e.v.e.r.l.e.t.g.o
    Rolf Kristian Larsen
    Dramatikkens hus

    Hun vil ha barn, med ham. Og foreldrene hans vil mer enn noe annet i verden ha barnebarn. Men han vet ikke. Verken om barn, eller henne.

    Stykket handler om kjærlighet og forhold, om alderdom og familie, valg og vegring. Og om hvordan noen ganger så tar livet valg for deg, enten du vil eller ikke.

    Rolf Kristian Larsen er skuespiller og dramatiker. Som skuespiller har han medvirket i en rekke filmer og tv-serier som Mannen som Elsket Yngve, Kompani Orheim, Kongens Nei, Kampen om Tungtvannet, Nobel og Heimebane. Han ble utdannet fra Statens Teaterhøgskole i 2012, og har siden jobbet ved Nationaltheatret og Det Norske Teatret. I oktober 2018 ble debutverket l.i.f.e.g.o.e.s.o.n satt opp på Det Norske Teatret og mottok strålende kritikker.

    Regissør: Rolf Kristian Larsen

    Skuespillere: Hildegun Riise, Per Kjerstad, Julie Støp Husby, Heidi Toini, Tobias Santelmann

    Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

    Iscenesatt lesning.

    Produksjonstid: 1 time

    Foto: J. W. Hendricks

    Varighet: 150 minutt, inkl pause.

     

    18:00 – 19:00
    RING RING RING
    Daria Osipova
    Dramatikkens hus

    Ensomhet møter religiøs tvil møter seksuell frustrasjon møter familietrøbbel møter kapitalisert høytid og fullstendig fravær av kontakt med sine følelser. Kulde og mørke. Forvirring og en lengsel etter varme, desperate forsøk på å oppleve den, og panisk flukt når varmen først kommer. RING RING RING er forfatterens første helaftens forestilling som forsøker å stille spørsmål, besvare dem, og finne fotfeste i en verden i oppløsning.

    Daria Osipova er en norsk-russisk forfatter som studerer Allmenn litteraturvitenskap ved NTNU Trondheim. Hun har tidligere studert ved Biskops Arnö Författarskola, og er periodevis aktiv ved Lokstallen Kulturverksted i Stjørdal som dramaturg med mer. Hun er også en del av Unge Dramatikere 2 v/Trøndelag Teater. Osipova var Norges representant ved Interplay Europe 2016, og hennes inspirasjonskilder er musikk, natur og mellommenneskelige relasjoner. Menneskets psyke og religiøse temaer er også interesser som spirer inn i hennes skriving.

     

    Regissør: Fredrik Longva

    Skuespillere: Hildegunn Eggen, Trond Peter Stamsø Munch, Ida Klem, Jon Lockert Rohde.

    Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

    Produksjonstid: 10 dager

    Iscenesatt lesning i samarbeid med Trøndelag Teater

    Foto: Privat

    Varighet: 60 minutt

     

     

    19:30 – 20:30
    Rådyret på den andre siden av elva
    Birgitte Larsen
    Dramatikkens hus

    Rådyret på den andre siden av elva utspiller seg i Susannes barndomshage, hvor Susanne er hjemme på ferie. Hun har invitert venninnene sine Angelika, Kassandra og Kine til å være der sammen med henne. Den ene er nyoperert, den andre er nyforelsket og den tredje er forfatter. Etter en stund stikker kusinen Tanja hodet sitt ut av et vindu. Tanja er en bereist person med en mystisk og litt svevende kjæreste, fortelleren Demian. Tanja vil at Demian skal fortelle en fortelling for kvinnene. Etter hvert vil noen bade. På den andre siden av elva står hele tiden et rådyr helt stille og følger med på menneskene. Eller gjør det det? Rådyret på den andre siden av elva er en samtale om det som finnes og det som ikke finnes og det som fantes for ikke lenge siden.

    Birgitte Larsen er oppvokst på Feda og bosatt i Oslo. Hun gikk på skuespillerlinjen ved Statens teaterhøyskole i 2000- 2003 og studerte ved Skrivekunstakademiet i Hordaland i 2015- 2016. Siden 2004 har hun vært ansatt på Nationaltheatret. Birgitte Larsen er lilithist og har i det siste også jobbet med lilithistisk filmproduksjon sammen med Itonje Søimer Guttormsen.

     

    Regissør: Kamilla Bach Mortensen

    Skuespillere: Ågot Sendstad, Kjersti Botn Sandal, Henriette Marø, Kjersti Tveterås, Mariann Hole, Håkon Ramstad.

    Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

    Produksjonstid: 4 dager

    Iscenesatt visning i samarbeid med Nationaltheatret

    Foto: Kyrre Hellum

    Varighet: 60 minutt

     

    21:00
    Å skrive underveis
    Samtale
    Dramatikkens hus

    Dramatikkfestivalen har i mange år mottatt tekster som er mer eller mindre ferdige men i de senere år har vi åpnet for tekster som er skisser eller ideer. Vi ønsker å fokusere på hva det betyr å skrive mens man skaper en forestilling. En stor del av produksjonsapparatet rundt dramatikere og scenekunstnere er rettet mot å skrive ferdige tekster til en produksjon. Men hva skjer når man ønsker å skrive underveis? Festivalen har invitert dramatikere og scenekunstnere som kan belyse hva det betyr å nettopp skrive underveis.

    Samtalen ledes av kunstnerisk leder for festivalen, Victoria Meirik. De inviterte deltakerne er dramaturg Anne Holtan, regissør Fredrik Hannestad, regissør Jonas Corell Petersen og forfatter Cathrine Myhre Solbjør.

    I forbindelse med samtalen vises gjesteforestillingen That’s it under festivalen lørdag 15.juni kl 21.00 på Kunsthøgskolen i Oslo. Dette er en del av Anne Holtan sitt masterprosjekt Å skrive Underveis ved Teaterhøgskolen i Oslo.

    Alle samtaler og seminar under Dramatikkfestivalen har fri entre. Velkommen!

    LØRDAG 15.06

    12:00 – 12:45
    Høna, egget og reven
    Nelly Winterhalder
    Dramatikkens hus

    Høna legger endelig et egg. Hun reiser seg et øyeblikk – plutselig er egget borte! Og i reiret ligger Reven. Høna og Reven starter en eventyrlig jakt etter egget.

    Høna, Egget og Reven er en slapstick-scenetekst for barn fra 3-5 år og alle voksne. Om motgang, tilhørighet og vennskap, og om barn som blir annerledes enn foreldrene tror. En hyllest til det uperfekte livet.

    Nelly Winterhalder er en tysk dramatiker, scenekunstner og oversetter. I tillegg til en Mastergrad i scenetekst fra Kunsthøgskolen i Oslo har hun en Mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillerutdanning fra Munchen. Siden 2006 har Winterhalder bodd i Norge, hun jobber med scenekunst i ulike konstellasjoner og gjerne på flere språk. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med alt i boks på Norsk Dramatikkfestival i 2009. Siden har hennes scenetekster blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.

     

    Regissør: Toril Solvang

    Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

    Lysdesign: Tobias Leira

    Skuespillere: Geir Kvarme, Judy Nyambura Karanja, Julie Støp Husby, Emil Rodrigo Jørgensen

    Produksjonstid: 4 dager

    Iscenesatt visning i samarbeid med Tigerstadsteatret og Det Norske Teater.

    Foto: Privat

    Varighet: 60 minutt

     

    13.30 – 15.00
    Nedenifra og opp?
    Seminar
    Dramatikkens hus

    Hva betyr det å skrive fra barn og unges perspektiv? Er det mulig? Vil voksne alltid skrive ovenfra og ned?

    Hva slags strategier har dramatikere som skriver for barn og unge for å sikre at de «ser» det barnlige eller ungdommelige?

    Er det så enkelt som å være  «i øyehøyde» eller se alt «nedenifra og opp»?

    Dramatikerne Tale Næss, Nelly Winterhalder og Liv Marit Weberg er med i årets Dramatikkfestival med tekster for barn og unge.

    Deres tekster vil være utgangspunkt for seminaret, men det er ikke en forutsetning for publikum å ha lest eller sett forestillingene.

    Dramatikerne skal samtale med hhv Hildur Kristinsdottir, Kristina Kjeldsberg og Nils Petter Mørland.

    Seminaret ledes av Gunnar Germundson.

    Seminaret er støttet av Dramatikerforbundet.

    16:00 – 17:00
    Hvem er fienden?
    Liv Marit Weberg
    Dramatikkens hus

    Hvem er fienden er en scenetekst om fire ungdommer som ikke har valgt å være der de er. De har heller ikke valgt hvem de er der med. Ungdommene har forskjellige strategier i møte med tvangen; noen spiller med, andre yter motstand. Teksten utforsker maktkampen i rommet der de tvinges til å være for sitt eget beste.

    Liv Marit Weberg har gått på Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning og har tidligere gitt ut to romaner for ungdom:  Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til (2014) og Det er heldigvis ingen som trenger meg (2015). I 2018 kom den tredje romanen hennes: Påstander om meg i tilfeldig rekkefølge. Ellers jobber hun for tiden med nettundervisning om samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt.

    Regissør: Even Torgan

    Skuespillere: Trine Wiggen, Andrea Berntzen, Jakob Fort, Sacha Slengesol Balgobin, Hedda Gundersen Gullikstad.

    Regiassistent: Rebekka Jynge

    Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

    Lysdesign: Tobias Leira

    Produksjonstid: 10 dager

    Iscenesatt visning i samarbeid med Brageteatret

    Foto: Siri Skjelderup

    Varighet: 60 minutt

     

    17.45
    Å skrive for lyd
    Samtale
    Vega scene, foajeen

    Hva innebærer det å skrive for lyd? Hvorfor er det annerledes enn å skrive for et visuelt rom? Det opplagte svaret er at vi ikke ser i hørespillet, teksten, det som sies i dialogen blir våre øyne, men er det den eneste forskjellen? Hva er lyddramaets muligheter, hvilke virkemidler har vi og hvordan påvirker det teksten.

    Deltakere: Tale Næss, Katinka Rydin, Liv Heløe, Andrea Bræin Hovig.

    Teatersjef Gunhild Nymoen i Radioteatret leder samtalen før vi får se Sweatshop Aleppo av dramatiker Tale Næss, regissert av Katinka Rydin. Visningen er en iscenesatt lesning av radioteater i samarbeid med Vega Scene, Vega Ung og NRK Radioteatret.

    Liv Heløe er en norsk skuespiller og dramatiker. Hun har skrevet både skuespill og hørespill. Heløe har arbeidet som skuespiller ved blant annet Riksteatret, Teatret Vårt, Det Åpne Teater, Den Nationale Scene, NRK Drama og ved Nationaltheatret

    Andrea Bræin Hovig er skuespiller, sanger og barnebokforfatter. Hun har hatt flere roller ved Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Oslo Nye samt flere filmroller. Hun har blant annet vært med  i Liv Heløes hørespill Briskeby som ble sendt i Radioteatret.

    Tale Næss er en prisbelønt forfatter, dramaturg og dramatiker. Hun skriver for scenen, radio og film, og gjerne i tverrkunstneriske konstellasjoner. En fasinasjon for stemmen er sentral i det hun gjør. Hun er en av de utvalgte dramatikerne under årets festival hvor hun viser teksten Sweatshop Aleppo i etterkant av samtalen.

    Katinka Rydin Berge er regissør som i de siste årene har jobbet med ny norsk og nordisk dramatikk for scene og radio. Hun jobber ofte med å videreutvikle skuespillerens kunstnerskap og kompetanse i arbeidet med en ny tekst. Hun har vært med å etablere og gründe Vega Scene og er kunstnerisk leder her sammen med Hege Aga Edelsteen og Truls Foss. Under årets festival er hun regissør på den utvalgte sceneteksten Sweatshop Aleppo skrevet av Tale Næss. Visningen settes opp i samarbeid med Vega Ung, Vega scene og NRK Radioteater for Norsk Dramatikkfestival.

    Varighet: 1 time

    Dato: 15.juni

    Tidspunkt: 17.45 – 18.45

    Sted: Vega scene, Foajeen

    Gratis inngang.

    19:00 – 20:00
    Sweatshop Aleppo
    Tale Næss
    Vega scene

    En natt. To jenter og en sanndrømt gutt. Gutten følger krigen i Syria fra soverommet. Jentene følger den fra en sweatshop i Izmir.  Krigen har skilt dem fra hverandre, men de kan fortsatt møtes i drømmene. Der kan de sykle gjennom Europa. Der kan Meriam være en supernova. Der er Sara rød som en soloppgang. Sweatshop Aleppo er et stykke om det som går i stykker og det som aldri kan ødelegges.

    Tale Næss er en prisbelønt forfatter, dramaturg og dramatiker. Hun skriver for scene, radio og film, og gjerne i tverrkunstneriske konstellasjoner. En fascinasjon for stemmen er sentralt i det hun gjør. Hennes stykker har blitt satt opp nasjonalt og internasjonalt. I dag er hun PHD-stipendiat i scenetekst på Kunsthøgskolen i Oslo og medlem av scenekunst-kollektivet StatEks, som produserer forestillinger og turnerer i Norge og i utlandet.

    Regissør: Katinka Rydin Berge

    Skuespillere: Ungdommer fra Vega Ung, Espen Løvås og  Hege Aga Edelsteen

    Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

    Produksjonstid: 10 dager

    Iscenesatt lesning av radioteater i samarbeid med Vega Scene, Vega Ung og NRK Radioteatret

    Foto: Trond Peter Stamsø Munch

    Varighet: 60 minutt

     

    21:00
    Gjesteforestilling: That’s it
    Anne Holtan
    Kunsthøgskolen i Oslo

    Veggene holder dere sammen.

    Du vet at dette rommet alltid vil være utenfor hukommelsens rekkevidde

    Myten om den klarsynte Kassandra og et stadig pågående opprør mot strukturer som fasiliterer for maktmisbruk har vært inspirasjonskilder til forestillingen.

    Alle de som befant seg på nederste dekk- visste det.
    De som kastet opp på do – visste det.
    De på mellomdekket var fullt opptatt med å dekke bord med sølvtøy.
    De som satt på skipsbroen speidet ut i horisonten for å kunne styre det hele i havn med æren i behold.
    Kommandolinjene var klare da rottene kravlet oppover fra bunndekket og bet seg fast i buksebeina.

    That´s it? er en del av Anne Holtans avgangsprosjekt i master teater med fordyping scenetekst. Tekstene er skrevet underveis i masterstudiet. Forestillingen ble vist første gang 15. og 16. mai. 2019, og ble deretter invitert til og vises i forbindelse med Dramatikkfestivalen under Heddadagene.

    Fredag 14.juni arrangerer Dramatikkfestivalen samtalen Å skrive underveis med blant annet Anne Holtan, Jonas Corell Petersen og Cathrine Myhre Solbjør. Den ønsker å fokusere på hva det betyr å skrive mens man skaper en forestilling. Dramatikkfestivalen har i mange år mottatt tekster som er mer eller mindre ferdige, men i de senere år har den åpnet for tekster som er skisser eller ideer. Store deler av produksjonsapparatet rundt dramatikere og scenekunstnere er i dag rettet mot å skrive ferdige tekster til en produksjon. Men hva skjer når man ønsker å skrive underveis? I forbindelse med denne samtalen vises forestillingen That´s it? under festivalen.

    Skuespillere/dansere:
    Iselin Shumba
    Torbjørn Davidsen
    Fredrik Høstaker
    Magdalene Solli
    Kyuja Bae
    Jonas Øren

    Tekst, regi og scenografi: Anne Holtan
    Lyddesign: Jon Platou Selvig
    Video/lysdesign: Oscar Udbye
    Kostyme: Eli Beate Vevang


    2017

    Fredag 9.juni

    18:00
    Reven og Ulven
    Nelly Winterhalder
    Hallen

    Reven og Ulven: Det var en gang en radmager Rev og en umettelig Ulv. Begge har rømt til den mørke, gurglende skogen: Reven løper fra fristelsene, Ulven løper fra kontrollen. Hver av dem er den andres største fare. Og hver av dem er den andres eneste sjanse.

    Teksten undersøker i fragmenter og fortellinger hvordan mennesker beveger seg i skogen mellom det dyriske og det kroppsidealistiske, dratt mellom gjemmested og scene.

    Dramatiker: NELLY WINTERHALDER

    Kollektivet rundt regissør Hildur Kristinsdottir, utøverne Ellen Andreassen og Line Starheimsæter har jobbet med teksten som et av flere likestilte virkemidler og skapt en visuell, fysisk og lydlig forestilling. Urpremiere var i januar 2017 på Tou Scene i Stavanger.

    Tekst: Nelly Winterhalder

    Regi: Hildur Kristinsdottir

    Utøvere: Ellen Andreassen og Line Starheimsæter

    Musikk/lyd: Magnus Børmark

    Scenografi/kostyme: Thale Kvam Olsen

    Forteller/lyd: Anders Borchgrevink

    Lys: Oscar Udbye

    Produsent: Mona Larsen

    Lengde: 1 timer

    Produksjonstid: 6 uker

    Kjøp BILLETT

    Forestillingen er co-produsert av Tou Scene og støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fritt ord, Fond for frilansere, Seanse, Sorialab og Dramatikkens hus.

    19:00
    Dramatikersamtale
    Nelly Winterhalder
    Hallen

    Nelly Winterhalder, (f.1979 i Tyskland), er dramatiker, skuespiller og oversetter.
I tillegg til master i scenetekst fra Teaterhøgskolen i Oslo har hun mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillutdanning fra Munchen.
I 2006 flyttet Winterhalder til Norge, hun jobber i ulike konstellasjoner og på flere språk. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med alt i boks på Dramatikkfestivalen i 2009. Siden har hennes scenetekster blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.

    Kjøp BILLETT

    22:00
    Åpningsfest
    Dramatikkfestivalen og Heddadagene 2017
    Nationaltheatret

    Velkommen til åpningsfest for DRAMATIKKFESTIVALEN og HEDDADAGENE!

    Etter Reven og Ulven er det mulig å få med seg “Begynnelser” av Carl Frode Tiller og De Utvalgte kl 20:00 på Nationaltheatret (gjestespill fra Trøndelag Teater). Forestillingen varer i to timer, og så er det duket for fest i Nationaltheatrets fasjonable publikumsrestaurant i 2. etasje! Det blir noe lett og bite i og DISCO!

    Ingen påmelding, alle som deltar på Heddadagene og Dramatikkfestivalen er invitert til festen.

    Før festen er alle velkommen til å møtes på Oslo Mekaniske etter ‘Reven og ulven’.

    NB: Billett til ‘Begynnelser’ kjøpes via Heddadagene og er ikke inkludert i Dramatikkfestivalens fredagspass.

    Lørdag 10.juni

    10:00
    Frokostsamtale: Teater Aalborg og dansk dramatikk
    Jens Christian Lauenstein Led
    Oslo Mekaniske

    Dramatikkfestivalen inviterer til samtale med sjefdramaturg Jens Christian Lauenstein Led fra Aalborg Teater i Danmark.

    Hør om deres arbeid med utvikling av ny dansk dramatikk. De siste sesonger har teatret blant annet jobbet med tre yngre dramatikere (Henrik Szklany, Julie Maj Jacobsen og Thomas Markmann) der de har valgt en aktiv rolle i utvikling av tekst til sitt teater, skuespillere, publikum og by.

    Servering av kaffe og enkel frokost.

    Kjøp BILLETT

    11:00
    Orgeltåke
    Tom Ingar Eliassen
    Oslo Mekaniske

    Vi følger to familier i Norge. Den ene er på flukt over en fjord i båt, den andre sitter hjemme i stua og spiser Taco. Rammene rundt familiene er høyst ulike, men det viser seg at begge strever med en fortvilelse som gradvis glir over i usikkerhet og redsel. Disse familiehistoriene flettes sammen av orgelmusikk og naturelementene. Men det er også fortellingen om et land hvor det faller steiner i sjøen, hvor de fleste forsøker, men ikke får det helt til.

    Dramatiker: TOM INGAR ELIASSEN

    ISCENESATT LESNING i samarbeid med Det Norske Teatre.

    Regi: Tatu Hämälainen

    Skuespillere: Per Schaaning, Heidi Gjermundsen Broch, Paul Åge Johannessen, Elisabeth Sand

    Produksjonstid: 4,5 dager

    Kjøp BILLETT

     

    13:00
    Seminar
    Hvordan bli en merkevare som dramatiker
    Hallen

    I England velger gjerne publikum forestilling etter hvem som er dramatikeren, i Finland selges hver annen teaterbillett til finsk dramatikk, i Norge sies det at folk flest går i teater for å se kjente skuespillere.

    En ting er å skrive en tekst. Noe helt annet er å selge den. Noen teatertekster blir klassikere i sin tid. Skyldes det at de er spesielt gode, at de er originale, at dramatikeren har en særegen stemme, at de er spesielt spillbare, at tolkningsmangfoldet er stort – at tekstene er så åpne at alle kulturer kan finne sin plass i dem? Eller er det tekstens tema? Og/eller at noen som er gode til å selge har lyktes i jobben?

    Etableringen av Dramatikkens hus har gitt bedre arbeidsvilkår for mange som ønsker å skrive for scenen – men å drive agentur ligger ikke inn under Dramatikkens hus sitt ansvarsområde. Ei heller for Dramatikkfestivalen, selv om festivalen alltid har hatt som et underliggende ønske at tekstene/produksjonene skal få et liv etterpå.

    Teaterforlaget Songbird i Bergen ble nylig etablert som det første med kun norske opprettshavere i stallen. Fra før har to aktører – Columbine med base i Sverige og Nordiska Strakosch med base i Danmark – vært dominerende, begge med en internasjonal portefølje. Norsk dramatikk konkurrerer med internasjonal dramatikk som er fulgt av godt informasjonsmateriale fra utenlandske agenturer, men mange norske dramatikere som blir oppført i Norge står uten agent.

    Hvilke norske dramatikere spilles utenlands og hvorfor? Er det avgjørende å ha agent for å nå ut i verden? Hvordan finner norske teaterhus utenlandsk samtidsdramatikk? Er en forestillings suksess i hjemlandet avgjørende? Spiller det en rolle hvilke regissører som har iscenesatt teksten tidligere? Er det ofte regissør som foreslår en tekst? Hvordan bygger norske teaterhus publikum, brukes dramatikeren for å selge en forestilling? Hva gjør myndighetene gjennom UD eller Kulturdepartementet eller NORLA (Norwegian literature abroad) for å fremme norsk dramatikk ute?

    Dramatikkfestivalen inviterer dramatikere med utenlandserfaring, markedsansvarlige ved norske teatre, Danse- og teatersentrum, Dramatikerforbundet og Dramatikkens hus for å diskutere strategier for å øke dramatikerens synlighet.

    Ordstyrer er Karen Frøsland Nystøyl, scenekunstkritiker i NRK.

    Panel:

    Line Rosvoll, Dramatikkens hus
    Representant fra Dramatikerforbundet
    Tove Bratten, Danse- og teatersentrum
    Kristofer Grønskag, dramatiker
    Malmfrid Hovsveen Hallum, dramatiker
    Carl Morten Amundsen, sjefsdramaturg ved Det norske teatret
    Svend Aavitsland, markedssjed ved Nationaltheatret
    Peer Perez Øian, regissør

    Kjøp BILLETT

    16:00
    Bilde av frukt som rotnar
    Mari Hesjedal
    Hallen

    Folk seier sjå det fine huset. Folk seier no er det lenge sidan dei har klipt graset. Alt lar seg reparere om ein skjønar korleis. Lett for deg å seie, kan du seie. Det kan vere fint å ta seg ein dusj, bruke såpe som luktar godt, legge mjuke puter i sofaen, kjøpe fleire mjuke puter til sofaen. Det kan vere fint å sitte slik, som folk gjer, sjå på riper i bordplata, gamle filmar, blomar i karmen. Det kan vere fint å feste augo på eit bilde av frukt. Her skildrast eit hus som er i ferd med å falle saman, og dei to som bur der. «Bilde av frukt som rotnar» handlar om ting som ikkje blei som ein hadde tenkt.

    Dramatiker: MARI HESJEDAL

    ISCENESATT VISNING i samarbeid med Det Norske Teater.

    Regi: Johannes Dahl

    Skuespillere: Ingeborg Sundrehaugen Raustøl, Pål Christian Eggen

    Dramaturg: Mari Moen

    Tid: 60 min

    Produksjonstid: 10 dager

    Kjøp BILLETT

    17:00
    Dramatikersamtale
    Mari Hesjedal
    Hallen

    Mari Hesjedal (f.1980) er scenograf, og jobber med scenografi, kostymedesign, video og tekst i Norge og utlandet. Hun har en MA i scenografi fra Central Saint Martins College of Art and Design i London. Hun har også gått på Forfatterstudiet i Bø, og ble i 2015 tildelt 1-årig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend. Hesjedal deltok også i Dramatikkfestivalen 2015 med teksten Culparegelen.

    Samtalen ledes av dramaturg Mari Moen.

    Kjøp BILLETT

     

     

    18:30
    Skilpadder hele veien ned
    Kim Atle Hansen
    Hallen

    SKILPADDER HELE VEIEN NED omhandler det å ville være et rasjonelt menneske og leve etter vitenskapelige forklaringsmodeller når de mest eksistensielle vitenskapelige sannhetene blir mer og mer irrasjonelle og umulige å forholde seg til på en fornuftig måte. Har det alltid vært sånn at den vitenskapeligevirkelighetsforståelse har vært irrasjonell for en lekmann, eller representerer kvantefysikken og dens implikasjoner et sprang forbi våre logiske evner? Har vi kommet til et punkt hvor religion er mer rasjonelt enn vitenskap? Teksten går historisk gjennom bestanddelene av den vitenskapelige virkelighetsforståelsen for å se hvordan vi kan forholde oss til dem på en reell måte og hvor langt vi egentlig klarer å henge med.

    Dramatiker: KIM ATLE HANSEN

    ISCENESATT VISNING i samarbeid med Kilden Teater.

    Regi: Endre Sannes Hadland

    Skuespillere: Johannes Blåsternes, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen

    Tid: 60 min

    Produksjonstid: 10 dager

    Kjøp BILLETT

    19:30
    Dramatikersamtale
    Kim Atle Hansen
    Hallen

    Kim Atle Hansen (f.1981) er utdannet dramatiker ved Khio, Oslo og skuespiller ved Akademi for scenekunst, Fredrikstad. Han arbeider frilans i Oslo som skuespiller og dramatiker. Hans tekster har blitt spilt på bl.a. Det Norske Teatret, Black Box Teater og Dramatikkens hus. Han har skrevet og produsert forestillinger og har blitt oversatt til seks språk. Han fikk Dramatikerforbundets jubileumsstipend for stykket Sensurert, som han også ble nominert til Ibsenprisen 2015

    Samtalen ledes av Kate Pendry.

    Kjøp BILLETT

    Søndag 11.juni

    11:00
    Dramatikersamtale
    Yasin Gyltepe og Lena Niemi
    Oslo Mekaniske

    Lena Niemi (f. 1974) er forfatter, designer og tekstforfatter. Hun er utdannet innen multimediadesign og kommunikasjon og har gått på Aschehougs forfatterskole. Hun debuterte med novellesamlingen Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket på Aschehoug, og jobber for tiden med å ferdigstille Den Vanskelige Andreboka.

    Yasin Gyltepe (f.1982) har mange års teatererfaring både på og av scenen. Han skrevet tekster og artikler som handler om karakterer i samfunnets randsoner og siden halvannet år tilbake er han i Sør Afrika hvor han jobbet med tekst og teaterproduksjon i et av verdens mest beryktede fengsel.

    Samtalen ledes av Victoria Meirik.

    Kjøp BILLETT

    12:00
    Svømmerne / UngdomsKilden
    Hanne Ramsdal
    Prøvesalen (begrensede plasser)

    SVØMMERNE: En kveld om våren. Noen ungdommer. En gresslette. Et basseng. “Svømmerne” er fritt basert på en hendelse fra 2014 da en sytten år gammel gutt druknet på Tøyenbadet.

    ISCENESATT VISNING i samarbeid med Kilden Teater.

    Medvirkende i «Svømmerne»: Sondre Haakonseth, Maia Klippen, Michael Mosvold. Lena Reinhardtsen. Fia Søfting, Ida Hegland, Hanne Ljøstad Nilsen.

    Lengde: 60 min

    Produksjonstid: 3 uker

    Kjøp BILLETT

    UngdomsKilden er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år på Kilden teater. Gjennom målrettet og profesjonell opplæring, får fremtidens kunstnere på Sørlandet mulighet til å utfolde og utvikle seg innen kunstneriske fag.

    UngdomsKildens mål er å gi unge, talentfulle mennesker innsikt, forståelse og mestring innen ulike sceniske disipliner. Gjennom profesjonell undervisning, faglig veiledning og praktisk sceneerfaring, skal vi bidra til å sikre talentutviklingen i regionen og rekruttere flere lokale, profesjonelle scenekunstnere som kan fylle regionens scener med nytt innhold og nye uttrykksformer i årene som kommer. Elevene i UngdomsKilden lærer ulike skuespillerteknikker, utvikler sine estetiske sanser og kunstkritiske blikk, og deltar i kreative teaterprosesser. I tillegg til opplæringen deltar elevene i workshops sammen med andre scenekunstnere og bidrar som skuespillere i oppsetninger.

    14:00
    Seminar
    Språklig nærlesing i norsk samtidsdramatikk
    Hallen

    Vi snakker ofte om form når det gjelder dramatikk, men sjelden om språklig nærlesning. Scenografi, skuespillerprestasjoner og regiløsninger kommer ofte i fokus når man diskuterer en teaterforestilling og i sammensmeltningen av scenekunstens mange komponenter vil som regel ett element overskygge de andre. Teksten er som regel primært representert gjennom handling/plot, mens tekstens mer taktile dimensjoner ofte utelates eller overses. Har teksten blitt mer et verktøy, enn et kunstnerisk element i helheten?

    Med utgangspunkt i Katrine Nedrejord og Hanne Ramsdal sine tekster og de ulike iscenesettelsene under festivalen ønsker vi en fundert samtale om hvilket iboende potensial en scenetekst har for ulike tolkninger-hvilke språklige kvaliteter innehar den og hvordan snakker vi om dem? Hvordan arbeider dramatikere med språk uavhengig av handling og hvordan mottas dette i de ulike resepsjonskanalene?

    Gjennom samtale og iscenesettelser kan vi kanskje utforske hverandres praksiser, vårt tankegods og på den måten, utvide og utvikle begrepene vi har og dermed utøvelsen vi alle har i samme felt.

    Seminaret er initiert av kritiker Anette Therese Pettersen og dramatiker Runa Borch Skolseg som også vil delta i samtalen .

    Lengde: 3 timer

    Kjøp BILLETT

    18:00
    Internert
    Kathrine Nedrejord
    Hallen

    INTERNERT er et stykke om internattida i Finnmark. Samiske, kvenske og norske barn ble sendt hjemmefra i syvårsalderen, for å bo på store skoler, hvor eneste tillatte språk var norsk. Internert er inspirert av vitnemål fra noen av de barna som sitter igjen med tøffe minner fra denne tida. Mobbing, seksuelle overgrep og vold forekom på mange av skolene, som kom til som en del av norske myndigheters fornorskningspolitikk. I Internert møter vi fem skjebner fra denne tida.

    ISCENESATT VISNING i samarbeid med Nationaltheatret og Det Norske Teatret.

    Regi: Tatu Hämälainen

    Skuespillere: Elisabeth Sand, Ågot Sendstad, John Emil Jørgensrud, Ragne Grande og Tov Sletta.

    Lengde: 70 minutt

    Produksjonstid: 9 dager

    Kjøp BILLETT

     

    20:00
    Arven
    Yasin Gyltepe
    Hallen

    Arven: En far og en sønn møtes en kveld i et velfylt filmbibliotek. Begge har mer til felles enn de vil innrømme, og de vet at dette er siste sjanse til forsoning. Premisset blir en diskusjon om familiekonstellasjoner, om å akseptere sin fortid og om man skal gå eller bli værende når man innser at det ikke er noe igjen. Men det er mer en karakterenes opprinnelse som driver dem mot hverandre. Hvem er vi når alt står på spill, og hvor dypt er vi villig til å gå for å få vite sannheten om oss selv? Utgangspunktet er et vitnesbyrd om arvens evige resirkulasjon over generasjoner, frykten for å falle for sitt eget mørke og en familiehemmelighet som nådeløst sveiser dem sammen.

    Dramatiker: YASIN GYLTEPE

    STUNTVISNING i samarbeid med Teater F.

    Regi: Pernille Lindstad

    Skuespillere: Jo Adrian Haavind, Andreas Strand Renberg

    Produksjonstid: 2 dager

    Lengde: 45 min

    Kjøp BILLETT

    Om Teater F: Vi skrev et manifest der vi lovet å plukke margen ut av benet. Det skal være blodig alvor i opposisjon til ironi. Theater F ønsker å være et treffpunkt. Vi må åpne opp for diskusjon, kritisk tenkning og politisk bevissthet. Som kompani jobber vi i skjæringspunktet mellom teater og billedkunst med aktører med ulik kunstnerbakgrunn, etnisitet, religiøs tilknytning og politisk ståsted.

    Hybridformen mellom billedkunst og scenekunst tillater oss å bruke og misbruke tekst. Kanskje kan et manus omformes til et dikt? Eller et dikt omformes til et manus? Vi jobber stadig for å forsøke å skape nye rammer i kunstuttrykket vi søker oss mot.

    21:00
    Det er ikke lov å si faen
    Lena Niemi
    Hallen

    DET ER IKKE LOV Å SI FAEN handler om et brudd ingen har tid til å gjennomføre, barn som aldri sovner, make up-sex som aldri blir noe av – og en Kiwipose full av lærpisker og håndjern. Det er ikke lov å si faen er et bekmørkt og komisk innblikk i et ekteskap som har gått opp i limingen.

    Dramatiker: LENA NIEMI

    STUNTVISNING i samarbeid med Teater F.

    Regi: Pernille Lindstad

    Skuespillere: Kjersti Aas Stenby, Åsa Hillingseter Løyning, Andreas Strand Renberg

    Produksjonstid: 2 dager.

    Lengde: 45 min

    Kjøp BILLETT

    Om Teater F: Vi skrev et manifest der vi lovet å plukke margen ut av benet. Det skal være blodig alvor i opposisjon til ironi. Theater F ønsker å være et treffpunkt. Vi må åpne opp for diskusjon, kritisk tenkning og politisk bevissthet. Som kompani jobber vi i skjæringspunktet mellom teater og billedkunst med aktører med ulik kunstnerbakgrunn, etnisitet, religiøs tilknytning og politisk ståsted.

    Hybridformen mellom billedkunst og scenekunst tillater oss å bruke og misbruke tekst. Kanskje kan et manus omformes til et dikt? Eller et dikt omformes til et manus? Vi jobber stadig for å forsøke å skape nye rammer i kunstuttrykket vi søker oss mot.

    Mandag 12.juni

    10:00
    Frokostsamtale: Spillestil
    Trine Wiggen og Glenn André Kaada
    Oslo Mekaniske

    SPILLESTIL

    – Hvordan påvirker samtidsdramatikken formelle konvensjoner, som spillestil og rombruk i teatret?
    Samtale mellom Glenn Andre Kaada og Trine Wiggen
    Hva er spillestil?
    – Kan man si at det finnes én rådende spillestil i norsk teater i dag?
    -Er det fortsatt slik at unge skuespillere synes eldre skuespillere har en utdatert spillestil?
    Servering av kaffe og enkel frokost.

    Kjøp BILLETT

    11:00
    Dramatikersamtale
    Hans Petter Laberg, Tom Ingar Eliassen og Mikkel Vetaas
    Oslo Mekaniske

    Mikkel Vetaas (f.1980) har skrevet en rekke tekster blant annet filosofiske reisebrev i sin egen spalte i Agderposten. I tillegg til litteratur- og teaterstudier har han også studert gestaltterapi og har jobbet i et terapeutisk samfunn for tidligere rusmisbrukere.

    Hans Petter Laberg (f. 1966) har utgitt en rekke ungdomsromaner som ”Etter festen” og ”øyne på veien, hendene på rattet” Han har skrevet i antologier, skuespill der ”Ikke gjør det” ble stuntoppført under Norsk Dramatikkfestival i 2013. Han er medlem av Norsk barne- og ungdombokforfattere, Norsk Forfattersentrum, Norsk PEN og slår trommer i Versting

    Tom Ingar Eliassen (f. 1972) debuterte med noveller i antologien Signaler (Cappelen Dam) og gitt ut novellesamlingen Ni favner og dypere (Kvalshaug forlag.) Han har skrevet scenetekstene En dans for Iselin Pedersen og Smeltevann i 2014 og har studert ved Aschehougs forfatterskole

    Kjøp BILLETT

    12:00
    Fokus på kjernevirksomhet
    Hans Petter Laberg
    Prøvesalen (begrensede plasser)

    FOKUS PÅ KJERNEVIRKSOMHETEN: Fem personer samles til et møte. I stedet for å ta for seg dagsordenen, kretser samtalene heller rundt tidligere reiser til konfliktfylte områder og uavklarte forhold mellom flere av personene.

    Dramatiker: HANS PETTER LABERG

    LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst

    Av og med: Moa Johanne Meinich og Simen Formo Hay

    Lengde: 20 min

    To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.

    Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.

    Kjøp BILLETT

    12:30
    Om tosomhet
    Mikkel Vetaas
    Prøvesalen (begrensede plasser)

    OM TOSOMHET: Teksten består av fire korte dramatiske tekster som på hver sin måte prøver å vise dobbeltheten i det å inngå i en relasjon: himmel og helvete.

    Dramatiker: MIKKEL VETAAS

    Av og med: Magnus Sparsaas

    Lengde: 20 min

    Kjøp BILLETT

    13:00
    The earth is round (inspirert av teksten ‘Fokus på kjernevirksomhet’)
    Hans Petter Laberg
    Prøvesalen (begrensede plasser)

    FOKUS PÅ KJERNEVIRKSOMHETEN: Fem personer samles til et møte. I stedet for å ta for seg dagsordenen, kretser samtalene heller rundt tidligere reiser til konfliktfylte områder og uavklarte forhold mellom flere av personene.

    Dramatiker: HANS PETTER LABERG

    LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst

    Av og med: Durga Bishwokarma og Armin Hokmi Kiasaraei

    Lengde: 20 min

    Kjøp BILLETT

    To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.

    Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.

    13:30
    Fra teksten ’Om Tosomhet / et godt minne’
    Mikkel Vetaas
    Prøvesalen (begrensede plasser)

    OM TOSOMHET: Teksten består av fire korte dramatiske tekster som på hver sin måte prøver å vise dobbeltheten i det å inngå i en relasjon: himmel og helvete.

    Dramatiker: MIKKEL VETAAS

    LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst

    Karoline Clasen Holland og Fredrik Longva

    Lengde: 20 min

    Kjøp BILLETT

    To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.

    Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.

    18:00
    Et land (Orgeltåke og En lykkelig slutt)
    Tom Ingar Eliassen og Hans Petter Laberg
    HALLEN

    Tekstene består av Orgeltåke av TOM INGAR ELIASSEN og En Lykkelig Slutt av HANS PETTER LABERG.

    En absurdistisk poetisk fortelling om samhold, sammensatt av to dramatiske tekster.

    En idrettsklasse i fjern fortid skal ha sin første og siste teateroppvsining på skoleavslutningen. De har påtatt seg å vise to prosjekter i emnet samfunnsfag. Vi møter dem i gymsalen hvor de har prøvd å forstå hendelser de frykter mest – det å miste et hjem og å miste seg selv. Vi følger dem mens de portretterer to familier som prøver å finne en tilhørighet.

    FORESTILLING i samarbeid med Westerdals Oslo ACT.

    Regissør: Victoria Meirik

    Lysdesigner: Oscar Udbye

    Inspisient: Johanne Elvira Bragmo Løken (Prosjektledelse kunst og kreativ næring, 2. år)

    Produksjonsleder: Emely Støtvig (Prosjektledelse kunst og kreativ næring, 2. år)

    Musikk: klassen

    Scenografi/kostymer: klassen

    «Orgeltåke»

    Dramatiker: Tom Ingar Eliassen

    Skuespillere/roller:

    Fortelleren: Herman L. Opedal

    Regi: Fabian Christensen

    Mannen: Gorm Alexander Foss Grømer

    Kvinnen: Karoline Sandnes Stien

    Jenta: Eline Grødal

    Han: Johan Sigmundstad

    Hun: Rebekka Jynge

    Gutten: Even Standal Vesterhus

    «En lykkelig slutt»

    Dramatiker: Hans Petter Laberg

    Skuespillere/roller:

    Psykologer: Johan Sigmundstad og Gorm Alexander Foss Grømer

    Første par

    En: Eline Grødal

    To: Fabian Christensen

    Andre par

    En: Rebekka Jynge

    To: Even Standal Vesterhus

    Tredje par

    En: Karoline Sandnes Stien

    To: Herman L. Opedal

    Produksjonstid: 8 uker

    Lengde: 1,5 time

    Kjøp BILLETT

    Ett land er avgangsforestillingen til BA Skuespill ved Westerdals Oslo ACT. Forestillingen hadde premiere 1.juni på Sentralen i Oslo.

    20:00
    Svømmerne
    Hanne Ramsdal
    Hallen

    Svømmerne: En kveld om våren. Noen ungdommer. En gresslette. Et basseng. Svømmerne er fritt basert på en hendelse fra 2014 da en sytten år gammel gutt druknet på Tøyenbadet.

    Dramatiker: HANNE RAMSDAL

    FORESTILLING i samarbeid med Westerdals Oslo ACT.

    Regissør: Martin Lotherington

    Inspisienter: Camilla Brastad, Hannah Maria Hunnestad

    Lyddesigner: Lars Andreas Nilssen

    Lysdesigner: Ingeborg Ulvær Mosand

    Skuespillere: Ruben Rosbach, Ole Victor Corral
, Stine Indergård
, Peder Lauvås
, Pernille Persen

, Mariam Øvsthus Ismaili
, Tom Krane Vikestad
, Åshild Livsdatter Brinchmann Løvvig, Johannes Ytreberg Meløe.

    Produksjonsleder: Emely Støtvig Solem

    Produksjonstid: 8 uker

    Lengde: 1,5 time

    Kjøp BILLETT

    Svømmerne er avgangsforestillingen til BA Skuespill ved Westerdals Oslo ACT. Den hadde premiere 30. mai på Sentralen i Oslo.

    Hele dagen
    Havet av potensielle forestillinger
    Yasin Gyltepe, Lena Niemi, Hans Petter Laberg, Mikkel Vetaas, Kathrine Nedrejord
    Foajeen i Det Norske Teatret

    HAVET AV POTENSIELLE FORESTILLINGER er en fortellermaskin som lar deg lage forestillingen selv. Sett deg ned, ta på deg høretelefonene , velg deg en tekst, trekker ned rullegardinen og lukk deg inn i din egen forestilling.

    I fortellermaskinen kan du velge 5 av de utvalgte tekstene til årets Dramatikkfestival:
    Arven av Yasin Gyltepe
    Det er ikke lov å si faen av Lena Niemi
    En lykkelig slutt av Hans Petter Laberg
    Om tosomhet av Mikkel Vetaas
    Internert av Kathrine Nedrejord
    Regi: Tormod Carlsen
    Skuespillere: tba

    2015

    Festivalen gikk av stabelen på Dramatikkens hus 12.-14. juni
    Ledelse – Victoria H. Meirik
    Årets jury – skuespiller Gisken Armand, dramaturg og daglig leder for Dramatikkfestivalen Marit Grimstad Eggen, dramatiker Eirik Fauske, forfatter Geir Gulliksen, regissør Kjersti Horn og kunstnerisk leder for Dramatikkfestivalen, regissør Victoria H. Meirik.

    Festivalprodusent: Marit Grimstad Eggen

     

     

    Brent jord av Kathrine Nedrejord

    Regi: Nina Wester

     

    Galaxy Empire av Ragnhild Tronvoll

    Regi: Charlotte Blom

     

    Hans og Grete i parterapi  av Sara Li Stensrud

    Regi: Jonas Corell Pettersen

     

     

    Iscenesatt lesning av tekst av Hanne Ramsdal, Siri Broch Johansen

    og Maja Bohne Johnsen (KHiOs nye masterstudenter i scenetekst).

    Iscenesettelse ved Øystein Johansen. Introduksjon ved Jesper Halle.

     

     

    Åkken Bom, eller perfekte barn syng av Ingrid Weme Nilsen

    Regi: Maren Elisabeth Bjørseth

     

    Culparegelen av Mari Hesjedal

    Regi: Eirik Fauske

     

    Den far den mor ettersom av Liv Bjørgum,

    regi: Kjell Moberg

     

     

    Sorgsanger av Kari Saanum

    Regi: Mari Vatne Kjeldstadli

     

    Tropefosisk av Martin Lotherington

    Regi: Mads Sjøgaard Pettersen

     

    Åtte minutter av Hanne Ramsdal

    Regi: Audny Chris Holsen

     

     


    2013

    Festivalen gikk av stabelen på Dramatikkens hus 23.-25. august
    Ledelse – Harry Guttormsen
    Årets jury – Tormod Carlsen, Harry Guttormsen, Johannes Dahl, Cecilie Løveid, Line Rosvoll og Angelina Stojčevskas
    Festivalprodusent: Marit Grimstad Eggen

    Følgende institusjoner bidro til festivalen 2013:
    Norsk Kulturråd, Dramatikkens hus, Kunsthøgskolen i Oslo, Agder Teater, Det Norske Teatret, Hordaland Teater, Haugesund Teater, Teater Ibsen, Hålogaland Teater, Nordland Teater, Trøndelag Teater, Dramatikerforbundet, Norsk Skuespillersenter, Østfold Teater

     

    HOVEDVISNINGER

    CREME DE LA CREME

    Dramatiker: Ingeborg Eliassen

    Produsent: KhiO / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Øyvind Osmo Eriksen
    I rollene: Maja Hansen Clementsen, Line Starheimsæter,Ragne Grande,Per Schaaning og Svein Roger Karlsen

    ETTERSKRIFT

    Dramatiker: Lise Knudsen

    Produsent: KhiO / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Tormod Carlsen
    I rollene: Kasper Skovli Botnen, Mari Dahl Sæther, Melina Tranulis, Petter Gåre Søraunet Winther, Andreas Svenningsen Granerud

    ÆRLIGHETKJ

    Dramatiker: Willy Walder

    Produsent: KhiO / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Johannes Holmen Dahl
    I rollene: Madalena Sousa Helly-Hansen, Petter Vermeli, Per Bogstad Gulliksen

    TIL VALHALL

    Dramatiker: Kristian Lykkeslet Strømskag

    Produsent: Agder Teater / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Jon Tombre
    I rollene: Jørn-Bjørn Fuller Gee, Kjærsti Odden Skjeldal og Morten Svartveit

    ANONYM SØKES

    Dramatiker: Per Andreas Persson

    Produsent: Dramatikkens hus / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Piotr Cholodzinski
    I rollene: Sigurd Myhre og Jesper Malm

    STUNTVISNINGER

    DU SER IKKE MEG

    Dramatiker: Sonja Evang

    Produsent: Norsk Skuespillersenter / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Dag Johan Haugerud
    I rollen: Andrea Bræin Hovig

    IKKE GJØR DET

    Dramatiker: Hans Petter Laberg

    Produsent: Norsk Skuespillersenter / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Kjell Moberg

    KINDER K

    Dramatiker: Kristofer Blindheim Grønskag

    Produsent: Norsk Skuespillersenter / Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Øystein Ulsberg Brager
    I rollene: Axel Aubert og Ida Løken


    2009

    Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 27. – 28. mai.
    29. mai var det en samtale på Litteraturhuset.

    Følgende institusjoner bidro til festivalen 2009: Det Norske Teatret, Norsk Kulturråd, Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Hedmark Teater, Den Nasjonale Scene, Agder Teater, Akershus Teater, Beaivass Sami Teather, Haugesund Teater, Hålogaland Teater, Hordaland Teater, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Teater Ibsen, Teatret Vårt, Trøndelag Teater, NRK Radioteatret, Riksteatret, Norsk Skuespillersenter, Fond for Utøvende Kunstnere og Dramatikerforbundet!

    Festivalleder: Harry Guttormsen
    Festivalkoordinator: Silje Vigerust Vinjar
    Det Norske Teatrets prosjektleder: Åse-Berit Litleskare
    Festivalens styre besto av: Gunnar Thon Lossius, Line Rosvoll og Tyra Tønnesen.

    HOVEDPRODUKSJONENE PÅ SCENE 2

    BESØK HOS FAMILIEN HANSEN HALV SYV

    Dramatiker: Fredrik Brattberg

    Fru Hansen: Sidsel Ryen
    Herr Hansen: Per Skjølsvik
    Regi: Line Rosvoll
    Kostymeassistanse: Marianne Forsberg
    Maskør: Julie A. Clark
    Teknisk bistand: Camilla Paulsen
    Inspisient: Josefine Coward
    Sufflør: Birgitta Bjørnstad
    Lyd: John Erling Johnson
    Produsert av Oslo Nye Teater

    OREHEI

    Dramatiker: Malmfrid Hovsveen Hallum

    Regi: Aslak Moe
    Alice: Julia Schacht
    Far: Nils Sletta
    Simon: Kyrre Eikås Ottersen
    Igor, Ala, mor, Orehei: Julia Schacht
    Produsent for lydinnspilling: Steinar Berthelsen
    Innspillingstekniker: Kjetil Hansen
    Lydinnspillinger er gjort i studio hos NRK Radioteatret
    Maskedesign: Trine Hoem Gunnheim, elev ved Norsk Institutt For Scene og Studio
    Maskeveileder: Aase Lund Mathisen
    Teknisk assistanse: Hedmark Teater v/Olav Nordhagen og Kristin Bengtson Hagen.
    Avviklingstekniker lyd: Aslak Moe
    Koordinator og sufflør: Kristin Fladmoe Wolmer
    ”Orehei” er en coproduksjon mellom Norsk Dramatikk Festival, Hedmark Teater, Radioteatret og Riksteatret

    HVORFOR KOMMER DU IKKE INN TIL OSS ANDRE

    Dramatiker: Morten Nyhus

    Lise: Ragnhild Hilt
    Ole: Rolf Arly Lund
    Håkon: Espen Sandvik
    Sara: Cecilie Mosli
    Regi: Harry Guttormsen

    SLIPP MEG, JEG ELSKER DEG

    Dramatiker: Marius Leknes Snekkevåg

    Siv: Anna Dworak
    Jon: Torgeir Reiten
    Martin: Huy Le Vo
    Sebastian: Kim S. Falck-Jørgensen
    Regi: Audny Chris Øiamo-Holsen
    Koreografi: Sigrid Edvardsson

    ALT I BOKS

    Dramatiker: Nelly Winterhalder

    Hun: Silje Storstein
    Han: Tobias Santelmann
    Hennes mor: Marianne Krogh
    Hennes far: Morten Espeland
    Regi: Jonas Corell Petersen
    Prousert av Det Norske Teatret
    TEAM Det Norske Teatret for alle hovedproduksjonene:

    Lysdesign: Gyril Høgberg
    Inspisient: Victoria Aase/Brita Gaarder
    Kostyme: Mia Runningen
    Rekvisitør: Helge Fykse
    Lyd: Tore Gustavsen/Jostein Reistad
    Scenemester: Birger Kingsrød/Atle Fætten
    Lysmester: Pelle Dengsø

     

    STUNTSERIEN på PRØVESALEN

    HER KOMMER DU! (versjon 1)

    Dramatiker: Margrethe Beck Heien

    Regi: Mona Hoel
    Medvarkande: Eva Dons, Øyunn Bjørge, Hanna Kavli Lund, Helga Guren, Anne Karin Huseby, Elsa Lystad, Jan-Egil Engenes

    HER KOMMER DU! (versjon 2)

    Dramatiker: Margrethe Beck Heien

    Regi: Margreth Olin
    Medverkande: Emil Johnsen, Lars M. Rydjord, Jan Martin Johnsen, Ellen Dorrit Petersen, Dean Erik Andersen, Torgeir Reiten

    UTESTENGT – INNESTENGT

    Dramatiker: Kathrine Nedrejord

    Regi: Eva Sørhaug
    Medverkande: Sarah MacDonald Berge, Håkon Moe og Anna Bache-Wiig
    Stuntserien var et samarbeid med Norsk Skuespillersenter og støttet av Fond for Utøvende Kunstnere.
    TEAM Det Norske Teatret for stuntserien:

    Inspisient: Victoria Aase/Brita Gaarder
    Lysmester: Terje Larsen
    Scenemester: Andreas Zsidek/Herve Huck

    Norsk Dramatikkfestival på Litteraturhuset fredag 29. mai kl 11.30

    Professor Nina Witoszek i samtale om Dramatikkfestivalens fem hovedvisninger.

    Er de nye tekstene relevante som speilinger av samtidig eksistens?
    Dramatikerne har absolutt lytteplikt og talerett.

    – Stuntregissørene Mona Hoel, Margreth Olin og Eva Sørhaug snakker om overgangen fra lerret til scene.
    – Fabula Rasa viser smakebiter på vinnerprosjektet Istialia, der kreasjonismen møter fundamentalismen i en teaterreise for barn.

    Samtalene ledes av Harry Guttormsen


    2007

    Festivalen gikk av stabelen 9. – 13. oktober på Det Norske Teatret, og var en del av Samtidsfestivalen.

    Festivalleder: Mette Brantzeg
    Festivalkoordinator: Silje Vigerust Vinjar
    Det Norske Teatrets prosjektleder: Åse Berit Litleskare

    Stykkene ble juryert anonymt av en jury bestående av: iscenesetterne Victoria Meirik og Kai Johnsen, skuespiller Pål Sverre Hagen, dramaturg Per Ananiassen og festivalleder/iscenesetter Mette Brantzeg.

     

    HOVEDPRODUKSJONER

    JEG ER IKKE SLIK

    Dramatiker: Ellisiv Lindkvist
    Produsent: Den Nationale Scene
    Instruktør: Morten Borgersen
    Dramaturg: Mari Moen
    Scenografi/kost: Mia Runningen
    Lysdesign: Gyril Høgberg
    Maske: Therese Roald
    I rollene: Anna Bache Wiig, Britt Langlie, Elisabeth Sand


    BEDRE ENN SJOKOLADE

    Dramatiker: Kim Atle Hansen
    Produsent: Det Norske Teatret
    Instruktør: Mette Brantzeg
    Dramaturg: Cecilia Ølveczky
    Scenografi/kost: Mia Runningen
    Lysdesign: Gyril Høgberg
    Maske: Therese Roald
    I rollene: Maria Bock, Kim S. Falck-Jørgensen


    EN LYKKENS MANN

    Dramatiker: Rauni Magga Lukkari
    Produsent: Nationaltheatret
    Instruktør: Piotr Cholodzinski
    Scenografi og kostymer : Dagny Drage Kleiva
    Maske: Annika Nilsson Andersen
    I rollene: Nils Ole Oftebro, Inga-Máret  Gaup Juuso
    Dramaturg: Hege Randi Tørressen
    Lys: Hanne Marte Griffiths
    Produsent: Tove Lewin
    Inspisient: Kine Sørbøe/Claudio Aiello
    Scenemester/rekvisitter: Arild Stubsveen
    Produksjonsansvarlig kostymer Ingvil Toft
    Lydproduksjon: Terje Larsen
    Suffli: Erik Eikehaug
    Informasjonsansvarlig: Invild Gjerstad
    Salgsansvarlig: Hilde Innerby


    SOMMARFUGLHONNING 

    Dramatiker: Marit Kaldhol
    Produsent: Rogaland Teater
    Instruktør: Jan Sælid
    Scenograf/kost: Nora Furuholmen
    Lysdesign: Øyvind Wangensteen
    I rollene: May Lise Rasmussen, Hans Rønningen


    FREMMED KVINNE

    Dramatiker: Thomas Bye
    Produsent: Teater Ibsen/Haugesund Teater
    Instruktør: Linn Meyer Kongshavn
    Lys: Hans Georg Andersen/Mari Nitterberg
    Scenografi: Hans Georg Andersen
    Kostyme: Lina Merete Hansen
    I rollene: Jan Ø. Wik

    OSLO 22. AUGUST
    (lesning)

    Dramatiker: Maria Ræder
    Produsent: Oslo Nye Teater/Det Norske Teatret/Norsk Dramatikkfestival
    Instruktør: Carl Jørgen Kiønig
    I rollene: Sara Baban, Buntu Pupa, Duc Mai-The, Kristin Kajander, Ingrid Jørgensen, Gard B. Øyen, Hilde Trætteberg

     

    SAMTIDSSTUNT

    Et samarbeid mellom Dramatikerforbundet, regilinjen på KHiO, Norsk Skuespillersenter og Norsk Dramatikkfestival. Stuntene var ca 10 minutters lange forestillinger som ble jobbet frem fra ide til iscenesettelse på 2 dager.

    Onsdag 10. oktober
    Dramatiker: Gunnar Germundson
    Regi: Jonas Corell Petersen
    Skuespillere Cecilie Mosli, Kari Jenseg og Marcel Valiente

    Torsdag 11. oktober
    Dramatiker Kjetil Indregaard
    Regi: Birgitte Strid
    Skuespillere: Helene Bjørneby, Gro Ann Uthaug og Cathrine Myre

    Fredag 12. oktober
    Dramatiker: Ståle Stein Berg
    Regi: Peer Øian
    Skuespillere Espen Alknes, Guri Glans og Heidi Goldman.

    GENERATOR GJESTET MED STUNTS

    AVSKJED

    Dramatiker: Kari Bunæs
    Skuepiller: Victoria Eek


    Seminar: Dramatikeren i nordisk perspektiv

    Hvordan er dynamikken mellom dramatiker/regissør/produsent/skuespiller i våre naboland?
    Hvordan undervises det i land som er så heldige å ha en dramatikerutdannelse?
    Og hva er statusen i Norge for dramatikerutdanningen(e) som vi venter på?

    Nordiske gjester i panelet;
    – Dramatiker og skuespiller Astrid Saalbach, Danmark
    – Dramatiker og regissør Pasi Lampela, Finland
    – Direktør v/Lund Universitet, og pedagog Erik Rynell, Sverige

    Norske deltagere i panelet;
    – Regissør og linjeleder regi v/ KHIO Hans Henriksen
    – Teatersjef v/ Teater Ibsen Inger Buresund
    – Dramaturg Halldis Hoaas – Ansvarlig for studieplanen for dramatiker-utdanningen på KHiO

    Panelet ble ledet av Gunnar Germundson.


    2004

    Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 10.-12. juni

    Ledergruppen: Ragnhild A. Mærli, Kristina Kjeldsberg

    Årets jury besto av: Morten Espeland, Siri Senje, Line Rosvoll, Liv Heløe, Ingrid Fortun, Kristina Kjeldsberg

     

    DANSELÆREREN

    Dramatiker: Charlotte Marie Bråten

    Produsent: Nationaltheatret/ Riksteatret
    Regi:Øyvind Osmo Eriksen
    Regiassistent: Karolina Stelikova
    Danselærer: Nina Harte
    I rollene: Rolf Arly Lund, Marit Østbye, Heidi Goldmann

     

    EIN ETTERMIDDAG

    Dramatiker: Rønnaug Kleiva

    Produsent: Oslo Nye Teater/ Det Norske Teateret/ Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Victoria Meirik
    Regiassistent: Eirik Skarsbø
    I rollene: Bente Børsum, John Sigurd Kristensen, Paul Duc Mai-The, Trini Lund, Ingid Vollan

     

    FORESTILLINGEN OM DET PERFEKTE

    Dramatiker: Bjarne Robberstad

    Produsent: Rogaland Teater/ Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Carl Jørgen Kiønin
    Regiassistent: Ane Storberget
    Musikk: Åsmund Feidje
    I rollene: Charlotte Frogner, Glenn Andre Kaada, Svein Harry Hauge

     

    DAMA I LUKA

    Dramatiker: Maria Tryti Vennerød

    Produsent: Det Norske Teatret
    Regi: Kjersti Haugen
    I rollene: Ragnhild Hilt, Morten Espeland, Ingrid Bolsø Berdal

     

    BARTENDER

    Dramatiker: Kristin Auestad Danielsen

    Produsent: Norsk Dramatikkfestival/Nationaltheatret/Det Norske Teatret
    Regi: Fridtjov Såheim
    Regiassistent: Gyrd Axe Øvsteng
    I rollene: Kyrre Haugen Sydness, Hauk Heierdahl, Hans Rønningen, Mariann Saastad Ottesen, Ulla Maria Broch, Bjarne Hjelde

     

    PLAY.MOBIL.

    Dramatiker: Ellisiv Lindkvist

    Produsent: Oslo Nye Teater/Det Norske Teatret/ Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Torkil Sandsund
    Regiassistent: Ane Hillingseter
    I rollene: Espen Løvås, Anderz Eide, Camilla Augusta Søhoel, Martha Kjørven

     

    PLUTSELIG

    Dramatiker: Per Schreiner

    Produsent: NRK Radioteatret
    Regi: Line Rosvoll
    I rollene: Nicolai Cleve Broch, Anders T. Andersen, Anne Krigsvoll, Kyrre Haugen Sydness, Sverre Solberg, Ine Jansen, Janne Formoe, Kyrre Hellum, Finn Schau, Britt Langelie, Cecilie Mosli

     

    POTETER HAR INGEN VINGER

    Dramatiker: Christina Veronika Mauer

    Produsent: Oslo Nye Teater/Det Åpne Teater/ Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Nora Evensen
    Regiassistent: Terje Halsvik
    I rollene: Hans Jacob Sand, Kari-Ann Grønsund, Maria Brock

     

    PLAY THAT FUNKY MUSIC

    Dramatiker: Kari Bunæs

    Registunt: Morten Thomte
    I rollene: Liv Heløe, Kari Bunæs, Helle Haugen, Bendik Østbye Johannessen, Frank Jørstad, Jan Sælid


    2002

    Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 20-22juni
    Festivalleder – Line Rosvoll
    Ledergruppen — Kristina Kjeldsberg, Grete Lunde, Dene Hjert Jensen, Nina Eidheim, Siri Senje
    Årets jury — Alexander Herresthal, Line Rosvoll, Arthur Johansen, Siri Senje, Marianne Krogh

    Drømmehus:
    Dramatiker — Trygve Grevle

    Versjon 1
    Produsent — Norsk Dramatikkfestival/ OCH produksjoner/ Teater Ibsen
    Regi — Odd Christian Hagen
    Musikk — Ole Kristian Wetten
    Skuespillere — Bendik Østbye Johannesen, Hauk Heyerdahl, Grethe Moe, Erik Lie

    Versjon 2
    Produsent — Kremet X/ Norsk Dramatikkfestival
    Regi — Morten Traavik
    Lyd — Igor Zamarajev
    Stemmer — Ingmar Maxwell Traavik

    Hus Forbi
    Dramatiker — Tormod Haugland

    Versjon 1
    Produsent — Det Norske Teatret Norsk
    Regi — Victoria Meirik
    I rollene — Mads H. Jørgensen, Joachim Rafaelsen, Ane Dahl Torp

    Versjon 2
    Produsent —Norsk Dramatikkfestival/ Korn Produksjoner
    Av og med Korn Produksjoner — Pia Maria Roll, Siri Forberg, Erle Stenberg
    I rollene — Kari Onstad
    Kostyme — Signe Vasshus
    Lyddesign — Tor Einmo

    Dette Stedet
    Dramatiker — Kyrre Andreassen

    Versjon 1
    Produsent — Oslo Nye Teater / Norsk Dramatikkfestival
    Regi — Birgitte Victoria Svendsen
    I rollene — Nina Andreassen, Mathias Eckhoff, Gard Øyen, Yngve Berven

    Versjon 2
    Produsent — De Utvalgte / Norsk Dramatikkfestival
    Medvrkende — Torbjørn Davidsen, Marius Kolbentvedt, Nina Ossavy, Boya Bøckman, Erik Holter, John Birger Wormdal, Kari Holtan

    Alaska
    Dramatiker — Pelle Sandstrak

    Versjon 1
    Produsent — Norsk Dramatikkfestival/Small Man Teater.
    Regi — Stephen Hutton
    I rollene — Ida Marie Vik, Svein Solnes

    Versjon 2
    Produsent — Teater Ibsen/ Norsk Dramatikkfestival/ Det motsatte prosjekt
    Regi — Jon Tombre
    I rollene — Tone Mostraum, Kyrre Hellum, Ulf Nilseng, Inger Malene Glette

    Meir
    Dramatiker — Maria Tryti Wennerød

    Versjon 1
    Produsent — Norsk Dramatikkfestival/Kunstløp
    Regi — Catherine Khan
    Musikk — Ketil Gutvik
    Kostymer — Signe Vasshus
    Maske — Kristina Sørensen
    I rollene — Kristin Johnsdatter Søraune, Cathrine Bjørndalen, Claire de Wangen, Christina Hauge, Ingri Damien, Henny Mathilde Hallingskog, Katja Lund Lefda

    Versjon 2
    Produsent — Det Norske Teatret/ Norsk Dramatikkfestival
    Regi — Morten Krogh
    Musikk — Even Hauen
    I rollene — Åsmund Brede Eike, Terje Ranes, Elisabeth Sand, Henriette Stenstrup, Silje Breivik, Mats Buer

    Stuntserien:
    Bokhøsten
    Dramatiker — Hallfrid Velure
    Registunt — Liv Heløe
    I rollene — Siren Jørgensen, Hanne Lindbæk, Helen Vikstvedt, Turid Gunnes, Jan martin Johnsen, Tiril Pharo

    Gebiss
    Dramatiker — Marius Nordgård
    Registunt — Torkil Sandsund
    Scenografi — Camilla Wexels Riser
    I rollene — Jan Gunnar Røyse, Marianne Mørk Larsen, Jon brugodt, Rolf Arly Lund

    Opptaksprøven
    Dramatiker — Ingvild Giske
    Registunt — Aslak Moe
    I rollene — Bjørn Moan, Gunnar Franck

    Ta meg på vengene
    Dramatiker — Maria Tryti Vennerød
    Registunt — Kjersti Haugen
    Scenografi og Kostyme — Christina Lindgren
    I rollene — Vera Holte, Jan Martin Johansen

    Radiopiratene
    Dramatiker — Gunnar Germundson
    Registunt — Øyvind Osmo Eriksen
    I rollene — Siren Jørgensen, Thorir Sæmundsson, Geir Børresen, Paal Viken Bakke

    Radioteateret presenterer første episode
    Regi — Line Rosvoll
    Musikk — Håvard Lund
    Teknisk Regi — Tormod Nygård
    I rollene — Nicolai Cleve Broch, Bernhard Arnø, Svein Roger Karlsen, Janny Hoff Brekke, Heidi Gjermundsen, Hanne LIndbæk

    Roomservice
    Dramatiker — Pelle Sandatrak
    Dramatisert lesning v/ Det Åpne Teatret
    Regi — Franzisca Årflot
    I rollene — Marianne Mørk Larsen, Jon Sigurd Kristensen

    Banrøv
    Dramatiker — Anita Haarberg
    Gjestespill produsert v/ Trøndelag Teater (urpremiere under Norsk Dramatikfestival 1998)
    Regi — Tyra Tønnesen
    Scenografi — Ingrid Tønder
    I rollene — Espen Løvås, Harald Brenna, Kine Bendixen, Kikki Stormo, Trond Petter Stamsø Much
    Inspisient — Line Åmli

    Utstilling i foajeen
    Scenograf — Christine Lohre
    Lyd — Jostein Reistad, Vibecke Blydt-Hansen
    Regi — Kristina Kjeldsberg
    Skuespiller — Martha Louise Kjørven

     


    2000

    Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 15-17juni

    Festivalleder: Line Rosvoll

    Ledergruppen: Kristina Kjeldsberg, Kari Bunæs, Einar Schwenke, Siri Senje

    Hjertepasienter
    Dramatiker: Anette Grønneberg
    Produsent: Norsk Dramatikkfestival/Kenneth Dean Productions
    Regi: Kenneth Dean
    Dramaturg: Line Rosvoll
    I rollene: Terje Raanes, Cathrine Myhre, Helga Aakre, Stig Werner Moe

    Eggeskall  
    Dramatiker: Trine Vollan
    Produsent: Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Stephen Hutton
    Dramaturg: Siri Senje
    I rollene: Jorunn Kjelsby, Miriam Sogn, Torgeir Fonnlid

    Køyr!
    Dramatiker: Gyrid Axe Øvsteng
    Produsent: Det Norske Teatret
    Regi: Ingrid Forthun
    Dramaturg: Cecilia Ölveczky
    I rolle: Jan Grønli, Ingunn Beate Øyen, Erland Bakker, Grethe Ryen
    Vokalist: Benedicte Torget
    Lydlandskap: Malin Redvall
    Stemme: Sverre Bentzen

    Assistentene
    Dramatiker: Erik Smith Meyer
    Produsent: Det Åpne Teater/ Norsk Dramatikkfestival
    Regi/Dramaturg: Bjørn Sæther
    I rollene: Hauk Heyerdahl, Jon Erling Wevling, Joachim Daniel Rafaelsen, Teodor Janson, Morten Espeland, Markus Tønseth

    Silkematt
    Dramatiker: Bjørn Olaf Johannessen
    Produsent: Nationaltheatret
    Regi: Lars Erik Holter
    Dramaturg: Siri Senje, Lars Erik Holter
    I rollene: Eivind Sander, Silje Torp Færavaag

    Blanke Øyne
    Dramatiker: Hjørdis Lehre
    Produsent: Trøndelag Teater
    Regi: Tyra Tønnesen
    Dramaturg: Siri Senje/Tyra Tønnesen
    Lyddesign: Michael Gullikstad
    I rollene:Hege Rohde, Gøril Mathisen, Janne Kokkin, Nils Johnson, Espen Reboli Bjerke

    Stuntserien:

    Bare klovner tror på kjærligheten
    Dramatiker: Nicolay Lange-Nilsen
    Regi: Arild Støfring
    I rollene: Ida Vik, Kyrre Hellum, Åsmund Brede Eike

    St.Hans Kveld
    Dramatiker: Kjell Åsen
    Regi: Morten Taavik
    I rollene: Marit Wengstad, Bendik Østbye Johannessen, Iris Johansen, Eirik Tveiten

    Ein dramatisk fabel
    Dramatiker: Thomas Arntzen
    Regi: Tony Totino
    I rollene: Nina Andreassen, Jan Gunnar Røyse, Kari Bunæs

    Trapp
    Dramatiker: Jonas Kippersund
    Regi: Aslak Moe
    I rollene: Sjur Midttun, Stein Grønnlie
    Stemme: Ivar Nergaard

    Silkematt
    Dramatiker: Bjørn Olaf Johannessen
    Med teatergruppa “De Utvalgte”
    I rollene: Kari Holtan, Jon Birger Wormdahl, Torbjørn Davidsen

    Hamletposisjonen
    Dramatiker: Sjalg Bye
    Regi: Alexander Herresthal
    I rollene: Hauk Heyerdahl

    Brudeferden
    Dramatiker: Cecilie A. Mosli
    Produsent: Hålogaland Teater
    Regi: Hanne Gløtvold Tømta
    I rollene: Guri Johnson, Kristine Henriksen, Mia Kaariadotter

    En passende anledning
    Dramatiker: Erik Smith Meyer
    Produsent: Hålogaland Teater
    Regi: Haukur Gunnarsson
    I rollene: Svein B. Syrin, Ketil Høegh, Kristian Fr. Figenschow, Frank Jørstad


    1998

    Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 11.-13.juni

    Festivalleder: Siri Senje

    Kunstnerisk råd: Line Rosvoll, Siri Senje, Tyra Tønnesen, Kathinka Isaksen

    Årets Jury: Jesper Halle, Liv Heløe, Harry Guttormsen, Carl Morten Amundsen, Siri Senje, Line Rosvoll, Tyra Tønnesen

    Banrøv
    Dramatiker: Anita Haarberg
    Produsent: Norsk Dramatikk Fabrikk/Det Norske Teatret
    Regi/Dramaturg: Siri Senje
    Kostymer: Kristine Lohre
    I rollene: Bjørnar Teigen, Trine Wiggen, Jorunn Kjellsby, Lars Erik Holter, Sigmund Sæverud

    Ansettelsen
    Dramatiker: Turid Svensøy
    Produsent: Det Åpne Teater/ Norsk Dramatikk Fabrikk
    Regi: Line Rosvoll
    Kostymer: Kristine Lohre
    I rollene: Marit Østbye, Janny Hoff Brekke, Anette Hoff, Liv Heløe, Lene Bragli, Anders Mordal, Turid Gunnes

    Verden
    Dramatiker: Merete Morken Andresen
    Produsent: Det Norske Teatret
    Regi/Dramaturg: Harry Guttormsen
    Foto: Nina Svane Mikkelsen
    Regiassistent: Stig Bråten
    I rollene: Per Schanning, Erland Bakker og Anrea Bræin Hovig

    Hagebenker og andre buskevekster
    Dramatiker: Inger Johanne Strøm
    Podusent: Nationaltheatret/Riksteatret
    Regi: Lise Fjellstad
    I rollene: Marit Bolling, Toril G. Havrevold

    Fisk
    Dramatiker: Rasmus Rohde
    Produsent: Oslo Nye Teater
    Regi: Kjetil Indregard
    Dramaturg: Siri Senje
    I rollene: Duc Mai-The, Bente Børsum, Helen Vikstvedt, Sissel Sellæg

    Baron Fink
    Dramatiker: Bjørn Bakland
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Aksel Otto Bull
    I rollene: Tormod Løvold, Knut Elvik, Markus Tønseth

    Peppen, ut

    Dramatiker Gunnar Germundson
    Produsent: Nationaltheatret/ Riksteatret
    Regi: Sein Scharffenberg
    Dramaturg: Siri Senje
    I rollene: Ole-Jørgen Nilsen, Gustav Adolf Hegh, Ingar Helge Gimle, Peter Lindbæk, Berit Kullander, Jan Sælid
    Stuntserien:

    Sebramannen
    Dramatiker: Torild Wardenær
    Registunt: Runar Hodne
    I rollene: Christian Skomen, Tina Hartvig, Nina Harte, Bernhard Ramstad

    Partale
    Dramatiker: Ingvar Nistad
    Registunt: Tyra Tønnesen
    I rollene: Liv Bernhoft Osa, Trond høvik
    Musiker: Vegard Landaas

    Muntleg
    Dramatiker: Magne Aasbrenn
    Registunt: Bjørn Ravn Carlsen
    I rollene: Øyvind Gran, Cathrine Borkenhagen, Mads Ousdal, Heriette Stenstrup

    Ballong
    Dramatiker: Kari Bunæs
    Registunt: Dene Hjort-Jenssen
    I rollene: Tom Tellefsen, Ingunn Beate Øyen

    Bandasjert
    Dramatiker: Torgeir Molaug
    Registunt: Alexander Herresthal
    I rollene: Ulla Borch, Jan Sælid
    Den Store Oppvasken
    Dramatiker: Øyvind Strand
    Regitunt: Lars Erik Holter
    I rollene: Sigve Bøe, Tonja Sanborn, Tone Danielsen, Anne Marit Jacobsen

    ULM
    Dramatiker: Kjell Erik Johnsen
    Registunt: Keneth Flak
    I rollene: Lars Bonnevie Hjort

    Kapring
    Dramatiker: Einar Schwenke
    Registunt: Kristina Kjeldsberg
    I rollene: Even Rasmussen, Nina Schjeide, Ove Christian Owe
    Komponist: Dagfinn Rosnes


    1996

    Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 13.-15. juni

    Festivalleder: Siri Senje

    Kunstnerisk råd: Harry Guttormsen, Cathrine Telle, Jesper Halle, Tyra Tønnesen

    Nettopp Derfor
    Dramatiker: Terje Holtet Larsen
    Produsent: Norsk Dramatikkfestival/Torshov Teatret
    Regi/dramaturg: Siri senje
    I rollene: Kai Remlov, Kjersti Holmen

    Mamma, meg og menn
    Dramatiker: Arne I.S. Lygre
    Produsent: Nationaltheatret
    Regi/Dramaturg: Cathrine Telle
    I rollene: Liv Heløe, Anne Krigsvoll, Lasse Lindtner

    På visse vilkår
    Dramatiker: Jan Olaf Brynjulfsen
    Regi: Kristine Boye Hansen
    Dramaturg: Siri Senje
    Rollene: Erland Bakker, Mohammed R. Bonakdar

    Alle som vil kan få være med
    Dramatiker: Øyvind Gjengaar
    Produsent: Det Norske Teatret
    Regi/Dramaturg: Harry Guttormsen
    I rollene: Elin Sogn, Trond høvik, Hildegun Riise

    Felix’ kommende karriere
    Dramatiker: Liv Heløe
    Produsent: Nationaltheatret
    Regi: Kjetil Bang-Hansen
    I rollene: Kåre Conradi, Monna Tandberg, Ellen Horn

    Dominoeffekten
    Dramatiker: Pia Ibsen
    Produsent: Den Nasjonale Scene
    Regi: Ivar Tinberg
    Dramaturg Ivar Tinberg/Carl Morten Amundsen
    I rollene: Oddbjørn Hesjevoll, Helga Mjeldheim, Sissel Ingri Tank- Nielsen

    Naknere
    Dramaiker: Torgeir Molaug
    Produsent: Hålgaland Teater
    Regi: Maryon Eilertsen
    Dramaturg: Cathrine Telle
    I rollene: Odd Strøm, Martin Lotherington

    Perrong
    Dramatiker: Janne Aass
    Produsent: Den Nasjonale Scene
    Regi/dramaturg: Axel Otto Bull
    I rollene: Unni Kristin Skagestad, Arne Jacobsen, Gjert Haga

    Salt
    Dramatiker:Kari Saanm
    Produsent: Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Anne Mali Sæther
    I rollene: Rolf Arly Lund og Ragnhild Hilt

    Stuntserien:

    Krøplingen
    Dramatiker: Rasmus W. Rohde
    Registunt: Alexander Mørk Eidem
    I rollene: Lars Funderud Johanssen, Even Rasmussen, Stine Ramdahl, Kari Thori Kogstad

    Første time
    Dramatiker: Signe Sandvig
    Registunt: Tyra Tønnesen
    I rollene: Trond Brenne, Stine Øyan

    Oppsigelse
    Dramatiker: Martin Aanonsen
    Registunt: Ingrid Forthun
    I rollene: Sigmund Sæverud, Guri Johnson, Lars Bonnevie Hjort

    Fjernkotroll
    Dramatiker: Elsa Kvamme
    Registunt: Audny Chris Holsen
    I rolene: Hanna Kvam, Lene Brageli, Jan Christian Forthun

    Størst av alt
    Dramatiker: Torgeir Molaug
    Registunt: Jon Tombre
    I rollene: Heidi Goldmann

    Grieg er alltid Grønn for meg
    Dramatiker: Ingunn Hiort
    Registunt: Olof Lindqvist
    I rollene: Katja Medbøe, Andrine Sæther, Aud Schønemann


    1994

    Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 13.-18.juni

    Festivalleder: Siri Senje

    Vellykket operasjon
    Dramatiker: Tyra Tønnesen
    Produsent: Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Siri Senje
    I rollene: Anette Hoff

    Negressen
    Dramatiker: Liv Heløe
    Produsent: Norsk Dramatikkfestival
    Regi: Siri Senje
    I rollene: Nils Ole Oftebro, Kai Remlov og Jacqueline Scott Ross

    Dessertørene
    Dramatiker: Franzisca Aarflot
    Regi: Harry Guttormsen
    I rollene: Paul Ottar Haga, Marianne Krogh
    Produsentteater: Det Norske Teatret

    Læretid
    Dramatiker: Geir Johan Nergard
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi:Cathrine Telle
    I rollene: GJert Haga, Helga Mjeldheim

    Musene på bordet
    Dramatiker: Kjetil Indregard
    Produsent: Det Norske Teatret
    Regi: Harry Guttormsen
    I rollene: Paul Ottar Haga, Øyvind Berven, Tove Skagestad

    Lever Pelé
    Dramatiker: Morten Nyhus
    Produsent: Oslo Nye Teater
    Regi: Petter Næss
    I rollene: Sissel Sælleg, Øystein Røger, Tor Aamodt

    En liten idiot
    Dramatiker: Lars Vik
    Produsent: Teateret Vårt
    Regi: Vivi Sunde
    I rollene: Randolf Walderhaug, Aril Martinsen

    Ikke si det til noen
    Dramatiker: Kristin Lyhmann
    Produsent: Trøndelag Teater
    Regi: Trond Birkedal
    I rollene: Mona Jacobsen, Kjersti Elvik

    Generalprøven
    Dramatiker: Torgeir Molaug
    Produsent: Rogaland Teater
    Regi: Kristin Boye Hanssen
    I rollene: Bjarte Hjelmeland, Svein Harry Hauge

    En sånn svir
    Dramatiker: Runar Bakken
    Produsent: Teater Ibsen
    Regi: Terje Hartvigsen
    I rollene: Veslemøy Haflund, Ola Ottnes, Ola Borander

    Morgengaven
    Dramatiker: Andreas Markusson
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Pål Øverland
    I rollene: Anette Hoff, Fridtjof Såheim, Liv Heløe

    Stuntserien:

    Tim
    Dramatiker: Gunnar Gjermundson
    I rollene: Robert Skjærstad
    Stuntleder: Preben Faye-Schöll

    Lenge siden han
    Dramatiker: Trin Jensen
    I rollene: Fritjof Såheim
    Stuntleder: Carl-Morten Amundsen

    6
    Dramatiker: Helen Wikstvedt
    I rollene: Helen Wikstvedt, Beate Eriksen, Helle Haugen
    Stuntleder: Frigruppen FALLSKJERM

    Terskel
    Dramatiker: Christian Wolther
    I rollene: Tom Tellefsen
    Regi: Christian Wolther

    Jeg har skrevet en roman
    Dramatiker: Inger Margrethe Lunde
    I rollene: Marianne Krogh, Willfred Breistrand
    Stuntleder: Line Rosvoll

    En hallingdansers liv
    Dramatiker: Øyvind Heggelund
    I rollene: Wnche Kvamme, Fritjof Såheim, Togeir Fonnlid
    Stuntleder: Petter Næss

    Nølende, som overfor en utenlandsk jernbanebillett
    Dramatiker: Eva Jensen
    I rollene: Henny Moan, Bjørn Jenseg, Camilla S. Jensen, Grethe Ryen
    Stuntleder: Mette Brantzæg

    EXIT
    Dramatiker: Ryste Amdam
    I rollene: Gjert Haga, Henrik Mestad, Ingar Gimle
    Stuntleder: Carl- Morten Amundsen

    Utslettelse
    Dramatiker: Kari Saanum
    I rollene: Birgitte F. Johnsen, Inger Schjoldager, Jostein Brå Oksavik, Kari Bunæs, Lene Meieran, Marit P. Omland, Renata Mauer, Camilla Grevstad
    Stuntleder: Anette Grønneberg

    Martin og Anna
    Dramatiker: Anette Grønneberg
    I rollene: Camilla S. Henriksen, Ove Christian Owe
    Stuntleder: Line Rosvoll

    Et insekt på tolv bokstaver
    Dramatiker: Marit Nicolaysen
    I rollene: Liv Steen
    Stuntleder: Line Rosvoll

    Skal det være en kurboran
    Dramatiker: Leif Korshavn
    I rollene: Even Rasmussen, Marit Andreassen, Vidar Sandem
    Stuntleder: Ivar Tindberg


    1990

    Festivalen gikk av stabelen på Den Nationale Scene i Bergen, 30. mai-1.juni.

    Festivalleder: Siri Senje
    Jury: Merete Armand, Knut Ove Arntsen, Tom Remlov, Carl Morten Amundsen, Cathrine Telle
    Mugg
    Dramatiker: Marit Tusvik
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Siri Senje
    I rollene: Inger Marie Andersen, Grete Nordrå

    Om en gammel dame
    Dramatiker: Anne Søyseth
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Morten Borgersen
    I rollene: Grete Nordrå, Arne Jacobsen, Kaare Kroppan

    Forgjort
    Dramatiker: Sigrun Glomsås
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Siri Senje
    I rollene: Liv Heløe, Ragnhild Hjortøy.

    Bevegelsen
    Dramatiker: Morten Harry Olsen
    Produsent: NDF, Oslo Nye Teater og Det Åpne Teater
    Regi: Harry Guttormsen
    I rollene: Hans Petter Meirik, Kari Ann Grønsund, Eyolf Sool Kløvig

    Tørst
    Dramatiker: Brynjar Aa
    Produsent: Trøndelag Teater
    Regi: Edvard Rønning
    I rollene: Johan Kjellsberg, Nils Johnson

    Jeg klarer meg nok
    Dramatiker: Winnie Holsten
    Produsent: Haugesund Teater
    Regi: Brit Lossius
    I rollene: Georg Rosell

    Floden
    Dramatiker: Lennart Lidstrøm
    Produsent: Trøndelag Teater
    Regi: Marit Moum Aune
    I rollene: Nils Johnson, Johan Brun Kjellsberg

    Møte med fru D
    Dramatiker: Nils Fredrik Dahl
    Produsent: NDF, Oslo Nye Teater og Det Åpne Teater
    Regi: Rita Abrahamsen
    I rollene: Sossen Krogh, Arild Martinsen

    Tørre blomster
    Dramatiker: Morten Jostad
    Produsent: NDF, Oslo Nye Teater og Det Åpne Teater
    Regi: Rita Abrahamsen
    I rollene: Hans Petter Meirik, Eyolf Kløvig, Kari Ann Grønsund

    Berlinerblått
    Dramatiker: Unni Spakmo
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Svein Sturla Hugnes
    I rollene: Stine Ramdahl, Morten Andresen

    Rytmeboksen
    Dramatiker: Sverre Knudsen
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Carl Morten Amundsen
    I rollene: Arvid Ones, Stine Ramdahl

    Mordenes natt
    Dramatiker: Issak Esmail Issak
    Produsent: Den Nationale Scene
    Regi: Siri Senje
    I rollene: Wenche Kvamme, Arvid Ones, Morten Andresen

    Synlig
    Dramatiker: Mie Berg Simonsen
    Produsent: Teatret Vårt
    Regi: Trind Birkedal
    I rollene: Vivi Sunde, Turi Tarjem


    1985

    Festivalen leide seg inn på Vika teatret, og gikk av stabelen der i tidsrommet 9-14 november i et samarbeid med Jo Skjønberg som var Vikateatrets leder. Festivalen ble støttet med 100 000 kroner av Kulturrådet, og alle stykkene ble produsert over en treukers periode på Vika-teatret.

    Festivalleder: Rita Abrahamsen
    Juryen: Rita Abrahamsen, Siri Senje, Helga Urdal og Julian Graner

    Madam butterfly on the beach
    Dramatiker: Cecilie Løveid
    Regi: Hilde Andersen.
    I rollene: Jannik Bonnevie, Annika With

    Stemora, Myrsnipa, og Bestemora
    Dramatiker: Ingeborg Eliassen
    Regi: Mette Brantzeg
    I rollene: Sossen Krogh, Minken Fosheim, Trine Lossius Borg

    Mink
    Dramatiker: Vivi Skøyen
    Regi: Anette Grønberg
    I rollene: Lillian Lydersen

    6. akt i min mors selvbiografiske fortellinger
    Dramatiker: Issak Esmail Issak
    Regi: Siri Senje
    I rollene: Sossen Krogh, Minken Fosheim, Rolf Arly Lund

    Alt er bare tale om regnbuen mor og ingen drømmer er sanne
    Dramatiker: Liv Nysted
    Regi: Rita Abrahamsen
    I rollene: Annika With, Kari Onstad

    Grønske
    Dramatiker: Sigrun Glomsås
    Regi: Anne Karen Hytten
    I rollene: John S. Kristensen, Lillian Lydersen, Annika With

    17. mai
    Dramatiker: Ellen Foyn Brun
    Regi: Kirsten Sørlie
    I rollene: Lillian Lydersen og Jannik Bonnevie

    Mono-mono
    Dramatiker: Einar Egeland
    Regi: Harry Guttormsen

    I rollene: Kim Haugen, Minken Fosheim

    Rosa
    Dramatiker: Synne Skouen
    Regi: Vezelina Manolova
    I rollene: Guri Egge

    Ti minutter for tre menn
    Dramatiker: Nils Fredrik Dahl
    Regi: Stein Winge
    I rollene: Bjørn Sundquist, Jo Skjønberg, Kim Haugen

    Ti minutter
    Dramatiker: Helge Hagerup
    Regi:
    I rollene: Lillian Lydersen, John S. Kristensen

    Tausheten
    Dramatiker: Kristin Søhoel
    Regi:
    I rollene:

    Dramalesning:
    Towering inferno
    Dramatiker: Svein Slagsvold.

    Smerten
    Dramatiker: Erik Smith Meyer

    Valmuer i november
    Dramatiker: Ellen Francke

    Alle tekstene er gitt ut av Sollum forlag; Vikateatret 7-14nov. Norsk Dramatikkfestial -85