• Om festivalen
 • Dramatikere 2019
 • Utlysning 2021
 • Kontakt
 • Tidligere festivaler
 • Facebook
  Twitter

  UTLYSNING 2021

  Norsk Dramatikkfestival ønsker tekster til festivalen i 2021!

  Frist for innsending: 30. januar 2020.

  Norsk Dramatikkfestival søker etter manus, etter skuespill, etter tekster som er skrevet for en iscenesettelse eller passer til det.  Vi ser etter tekster som har en visjon, som kler en fremførelse på scenen. Vi ønsker tekster for alle aldre – barn, unge eller voksne – de kan være skrevet av en eller flere forfattere sammen – de kan være kortere enaktere eller av lengere format.

  Norsk Dramatikkfestival juryerer alle innsendte tekster anonymt. Under festivalen i juni 2021 fremføres så juryens utvalgte, på Dramatikkens hus i Oslo, iscenesatt av proffe regissører og skuespillere. Vi lover å gjøre stas på tekstene og forfatterne, flere dager til ende!

  Norsk Dramatikkfestival er støttet av Norsk Kulturråd og har vært avholdt 14 ganger siden 1985. 150 ulike dramatikere og forfattere har blitt urfremført hos oss, og mange av dem begynte sin karriere med å sende inn en tekst til festivalen.
  Send teksten din som en PDF-fil til norskdramatikkfestival@gmail.com senest 30. januar 2020. Husk at teksten skal vurderes anonymt. Skriv derfor forfatterens navn kun i eposten, og ikke i den vedlagte PDF-filen, ellers vil den ikke bli vurdert. Teksten skal ikke ha vært oppført tidligere.

  Vi gleder oss til å lese!

  Ny kunstnerisk leder for festivalen i 2021 er Hildur Kristinsdottir. Les intervju med Kristinsdottir og hennes tanker om festivalen i 2021 på dramatiker.no. 

  CV Hildur Kristinsdottir. 

   Les om Norsk Dramatikkfestival 2019 i Norsk Shakespeare Tidsskrift her.