• Om festivalen
 • Kontakt
 • Tidligere festivaler
 • Facebook
  Twitter

  Tidligere festivaler

  2021

  Følg lenken:  e-bok Dramatikkfestivalen 2021


  2019

  TORSDAG 13.06

  17:00
  Festivalåpning
  Dramatikkens hus

  Velkommen ved Victoria Meirik, kunstnerisk leder i Norsk Dramatikkfestival og Line Rosvoll, kunstnerisk leder på Dramatikkens hus.

  Gjestetaler: Demian Vitanza.

   

  Samtale med årets dramatikere: Rolf Kristian Larsen, Veronika Erstad, Tale Næss, Birgitte Larsen, Liv Marit Weberg, Nelly Winterhalder og Daria Osipova.

   

  18:30
  Solveig: .. peer aspera ad astra
  Rolf Kristian Larsen
  Dramatikkens hus

  Dette er en forestilling som tar for seg Solveigs reise i Peer Gynt. Som andre kvinner i dramatikken er også hun en underfortalt karakter, kanskje den mest underfortalte av dem alle. Hun kalles ofte for verdens minste hovedrolle og med dette stykket ønsker Heidi Ruud Ellingsen og Rolf Kristian Larsen å fortelle hennes versjon av historien; om seg selv, sitt liv og om forholdet til Peer Gynt.

  Komponist: Erlend Skomsvoll

  Regissør: Rolf Kristian Larsen

  Skuespillere: Heidi Ruud Ellingsen, Tone Danielsen

  Musikere: Birger Mistereggen, Håvard Stubø, Elisabeth Lid Trøen

  Produsent: Margrethe Aaby

  I samarbeid med: Riksscenen, Peer Gynt Stemnet på Gålå

  Støttet av: Fritt Ord, NOPA, Fond for lyd og bilde

  Produksjonstid: 4 uker

  Varighet: 90 minutt

   

   

  21:00
  Eg skal fortelje deg om mitt liv
  Veronika Erstad
  Dramatikkens hus

  Eg skal fortelje deg om mitt liv handlar om einsemd og om å søke mot andre. Når er det for seint å få barn? Om å ta valget om å få barn aleine, med all tvil det kan innebære. Kva er det som pregar det livet vi lever, og dei valga vi tar?

  Veronika Erstad er oppvaksen i Rosendal og bur i Bergen. Har studert ved Forfatterstudiet i Bø, i Tromsø og ved Norsk Barnebokforfatter (NBI) si forfatterutdanning i Oslo. Ho debuterte som forfattar med diktsamlinga Eg er så nær morgonen eg kan kome i 2015, og har sidan gjeve ut fleire bøker for vaksne og barn.

  Regissør: Miriam Prestøy Lie

  Skuespiller: Idun Losnegård

  Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

  Produksjonstid: 10 dager

  Iscenesatt lesning i samarbeid med Hordaland Teater og Sogn og Fjordane Teater

  Fotograf: André Løyning

  Varighet: 60 minutter

   

  FREDAG 14.06

  11:00 – 13:30
  n.e.v.e.r.l.e.t.g.o
  Rolf Kristian Larsen
  Dramatikkens hus

  Hun vil ha barn, med ham. Og foreldrene hans vil mer enn noe annet i verden ha barnebarn. Men han vet ikke. Verken om barn, eller henne.

  Stykket handler om kjærlighet og forhold, om alderdom og familie, valg og vegring. Og om hvordan noen ganger så tar livet valg for deg, enten du vil eller ikke.

  Rolf Kristian Larsen er skuespiller og dramatiker. Som skuespiller har han medvirket i en rekke filmer og tv-serier som Mannen som Elsket Yngve, Kompani Orheim, Kongens Nei, Kampen om Tungtvannet, Nobel og Heimebane. Han ble utdannet fra Statens Teaterhøgskole i 2012, og har siden jobbet ved Nationaltheatret og Det Norske Teatret. I oktober 2018 ble debutverket l.i.f.e.g.o.e.s.o.n satt opp på Det Norske Teatret og mottok strålende kritikker.

  Regissør: Rolf Kristian Larsen

  Skuespillere: Hildegun Riise, Per Kjerstad, Julie Støp Husby, Heidi Toini, Tobias Santelmann

  Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

  Iscenesatt lesning.

  Produksjonstid: 1 time

  Foto: J. W. Hendricks

  Varighet: 150 minutt, inkl pause.

   

  18:00 – 19:00
  RING RING RING
  Daria Osipova
  Dramatikkens hus

  Ensomhet møter religiøs tvil møter seksuell frustrasjon møter familietrøbbel møter kapitalisert høytid og fullstendig fravær av kontakt med sine følelser. Kulde og mørke. Forvirring og en lengsel etter varme, desperate forsøk på å oppleve den, og panisk flukt når varmen først kommer. RING RING RING er forfatterens første helaftens forestilling som forsøker å stille spørsmål, besvare dem, og finne fotfeste i en verden i oppløsning.

  Daria Osipova er en norsk-russisk forfatter som studerer Allmenn litteraturvitenskap ved NTNU Trondheim. Hun har tidligere studert ved Biskops Arnö Författarskola, og er periodevis aktiv ved Lokstallen Kulturverksted i Stjørdal som dramaturg med mer. Hun er også en del av Unge Dramatikere 2 v/Trøndelag Teater. Osipova var Norges representant ved Interplay Europe 2016, og hennes inspirasjonskilder er musikk, natur og mellommenneskelige relasjoner. Menneskets psyke og religiøse temaer er også interesser som spirer inn i hennes skriving.

   

  Regissør: Fredrik Longva

  Skuespillere: Hildegunn Eggen, Trond Peter Stamsø Munch, Ida Klem, Jon Lockert Rohde.

  Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

  Produksjonstid: 10 dager

  Iscenesatt lesning i samarbeid med Trøndelag Teater

  Foto: Privat

  Varighet: 60 minutt

   

   

  19:30 – 20:30
  Rådyret på den andre siden av elva
  Birgitte Larsen
  Dramatikkens hus

  Rådyret på den andre siden av elva utspiller seg i Susannes barndomshage, hvor Susanne er hjemme på ferie. Hun har invitert venninnene sine Angelika, Kassandra og Kine til å være der sammen med henne. Den ene er nyoperert, den andre er nyforelsket og den tredje er forfatter. Etter en stund stikker kusinen Tanja hodet sitt ut av et vindu. Tanja er en bereist person med en mystisk og litt svevende kjæreste, fortelleren Demian. Tanja vil at Demian skal fortelle en fortelling for kvinnene. Etter hvert vil noen bade. På den andre siden av elva står hele tiden et rådyr helt stille og følger med på menneskene. Eller gjør det det? Rådyret på den andre siden av elva er en samtale om det som finnes og det som ikke finnes og det som fantes for ikke lenge siden.

  Birgitte Larsen er oppvokst på Feda og bosatt i Oslo. Hun gikk på skuespillerlinjen ved Statens teaterhøyskole i 2000- 2003 og studerte ved Skrivekunstakademiet i Hordaland i 2015- 2016. Siden 2004 har hun vært ansatt på Nationaltheatret. Birgitte Larsen er lilithist og har i det siste også jobbet med lilithistisk filmproduksjon sammen med Itonje Søimer Guttormsen.

   

  Regissør: Kamilla Bach Mortensen

  Skuespillere: Ågot Sendstad, Kjersti Botn Sandal, Henriette Marø, Kjersti Tveterås, Mariann Hole, Håkon Ramstad.

  Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

  Produksjonstid: 4 dager

  Iscenesatt visning i samarbeid med Nationaltheatret

  Foto: Kyrre Hellum

  Varighet: 60 minutt

   

  21:00
  Å skrive underveis
  Samtale
  Dramatikkens hus

  Dramatikkfestivalen har i mange år mottatt tekster som er mer eller mindre ferdige men i de senere år har vi åpnet for tekster som er skisser eller ideer. Vi ønsker å fokusere på hva det betyr å skrive mens man skaper en forestilling. En stor del av produksjonsapparatet rundt dramatikere og scenekunstnere er rettet mot å skrive ferdige tekster til en produksjon. Men hva skjer når man ønsker å skrive underveis? Festivalen har invitert dramatikere og scenekunstnere som kan belyse hva det betyr å nettopp skrive underveis.

  Samtalen ledes av kunstnerisk leder for festivalen, Victoria Meirik. De inviterte deltakerne er dramaturg Anne Holtan, regissør Fredrik Hannestad, regissør Jonas Corell Petersen og forfatter Cathrine Myhre Solbjør.

  I forbindelse med samtalen vises gjesteforestillingen That’s it under festivalen lørdag 15.juni kl 21.00 på Kunsthøgskolen i Oslo. Dette er en del av Anne Holtan sitt masterprosjekt Å skrive Underveis ved Teaterhøgskolen i Oslo.

  Alle samtaler og seminar under Dramatikkfestivalen har fri entre. Velkommen!

  LØRDAG 15.06

  12:00 – 12:45
  Høna, egget og reven
  Nelly Winterhalder
  Dramatikkens hus

  Høna legger endelig et egg. Hun reiser seg et øyeblikk – plutselig er egget borte! Og i reiret ligger Reven. Høna og Reven starter en eventyrlig jakt etter egget.

  Høna, Egget og Reven er en slapstick-scenetekst for barn fra 3-5 år og alle voksne. Om motgang, tilhørighet og vennskap, og om barn som blir annerledes enn foreldrene tror. En hyllest til det uperfekte livet.

  Nelly Winterhalder er en tysk dramatiker, scenekunstner og oversetter. I tillegg til en Mastergrad i scenetekst fra Kunsthøgskolen i Oslo har hun en Mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillerutdanning fra Munchen. Siden 2006 har Winterhalder bodd i Norge, hun jobber med scenekunst i ulike konstellasjoner og gjerne på flere språk. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med alt i boks på Norsk Dramatikkfestival i 2009. Siden har hennes scenetekster blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.

   

  Regissør: Toril Solvang

  Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

  Lysdesign: Tobias Leira

  Skuespillere: Geir Kvarme, Judy Nyambura Karanja, Julie Støp Husby, Emil Rodrigo Jørgensen

  Produksjonstid: 4 dager

  Iscenesatt visning i samarbeid med Tigerstadsteatret og Det Norske Teater.

  Foto: Privat

  Varighet: 60 minutt

   

  13.30 – 15.00
  Nedenifra og opp?
  Seminar
  Dramatikkens hus

  Hva betyr det å skrive fra barn og unges perspektiv? Er det mulig? Vil voksne alltid skrive ovenfra og ned?

  Hva slags strategier har dramatikere som skriver for barn og unge for å sikre at de «ser» det barnlige eller ungdommelige?

  Er det så enkelt som å være  «i øyehøyde» eller se alt «nedenifra og opp»?

  Dramatikerne Tale Næss, Nelly Winterhalder og Liv Marit Weberg er med i årets Dramatikkfestival med tekster for barn og unge.

  Deres tekster vil være utgangspunkt for seminaret, men det er ikke en forutsetning for publikum å ha lest eller sett forestillingene.

  Dramatikerne skal samtale med hhv Hildur Kristinsdottir, Kristina Kjeldsberg og Nils Petter Mørland.

  Seminaret ledes av Gunnar Germundson.

  Seminaret er støttet av Dramatikerforbundet.

  16:00 – 17:00
  Hvem er fienden?
  Liv Marit Weberg
  Dramatikkens hus

  Hvem er fienden er en scenetekst om fire ungdommer som ikke har valgt å være der de er. De har heller ikke valgt hvem de er der med. Ungdommene har forskjellige strategier i møte med tvangen; noen spiller med, andre yter motstand. Teksten utforsker maktkampen i rommet der de tvinges til å være for sitt eget beste.

  Liv Marit Weberg har gått på Norsk barnebokinstitutts forfatterutdanning og har tidligere gitt ut to romaner for ungdom:  Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til (2014) og Det er heldigvis ingen som trenger meg (2015). I 2018 kom den tredje romanen hennes: Påstander om meg i tilfeldig rekkefølge. Ellers jobber hun for tiden med nettundervisning om samtidslitteratur for barn og unge ved Norsk Barnebokinstitutt.

  Regissør: Even Torgan

  Skuespillere: Trine Wiggen, Andrea Berntzen, Jakob Fort, Sacha Slengesol Balgobin, Hedda Gundersen Gullikstad.

  Regiassistent: Rebekka Jynge

  Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

  Lysdesign: Tobias Leira

  Produksjonstid: 10 dager

  Iscenesatt visning i samarbeid med Brageteatret

  Foto: Siri Skjelderup

  Varighet: 60 minutt

   

  17.45
  Å skrive for lyd
  Samtale
  Vega scene, foajeen

  Hva innebærer det å skrive for lyd? Hvorfor er det annerledes enn å skrive for et visuelt rom? Det opplagte svaret er at vi ikke ser i hørespillet, teksten, det som sies i dialogen blir våre øyne, men er det den eneste forskjellen? Hva er lyddramaets muligheter, hvilke virkemidler har vi og hvordan påvirker det teksten.

  Deltakere: Tale Næss, Katinka Rydin, Liv Heløe, Andrea Bræin Hovig.

  Teatersjef Gunhild Nymoen i Radioteatret leder samtalen før vi får se Sweatshop Aleppo av dramatiker Tale Næss, regissert av Katinka Rydin. Visningen er en iscenesatt lesning av radioteater i samarbeid med Vega Scene, Vega Ung og NRK Radioteatret.

  Liv Heløe er en norsk skuespiller og dramatiker. Hun har skrevet både skuespill og hørespill. Heløe har arbeidet som skuespiller ved blant annet Riksteatret, Teatret Vårt, Det Åpne Teater, Den Nationale Scene, NRK Drama og ved Nationaltheatret

  Andrea Bræin Hovig er skuespiller, sanger og barnebokforfatter. Hun har hatt flere roller ved Det Norske Teatret, Nationaltheatret, Oslo Nye samt flere filmroller. Hun har blant annet vært med  i Liv Heløes hørespill Briskeby som ble sendt i Radioteatret.

  Tale Næss er en prisbelønt forfatter, dramaturg og dramatiker. Hun skriver for scenen, radio og film, og gjerne i tverrkunstneriske konstellasjoner. En fasinasjon for stemmen er sentral i det hun gjør. Hun er en av de utvalgte dramatikerne under årets festival hvor hun viser teksten Sweatshop Aleppo i etterkant av samtalen.

  Katinka Rydin Berge er regissør som i de siste årene har jobbet med ny norsk og nordisk dramatikk for scene og radio. Hun jobber ofte med å videreutvikle skuespillerens kunstnerskap og kompetanse i arbeidet med en ny tekst. Hun har vært med å etablere og gründe Vega Scene og er kunstnerisk leder her sammen med Hege Aga Edelsteen og Truls Foss. Under årets festival er hun regissør på den utvalgte sceneteksten Sweatshop Aleppo skrevet av Tale Næss. Visningen settes opp i samarbeid med Vega Ung, Vega scene og NRK Radioteater for Norsk Dramatikkfestival.

  Varighet: 1 time

  Dato: 15.juni

  Tidspunkt: 17.45 – 18.45

  Sted: Vega scene, Foajeen

  Gratis inngang.

  19:00 – 20:00
  Sweatshop Aleppo
  Tale Næss
  Vega scene

  En natt. To jenter og en sanndrømt gutt. Gutten følger krigen i Syria fra soverommet. Jentene følger den fra en sweatshop i Izmir.  Krigen har skilt dem fra hverandre, men de kan fortsatt møtes i drømmene. Der kan de sykle gjennom Europa. Der kan Meriam være en supernova. Der er Sara rød som en soloppgang. Sweatshop Aleppo er et stykke om det som går i stykker og det som aldri kan ødelegges.

  Tale Næss er en prisbelønt forfatter, dramaturg og dramatiker. Hun skriver for scene, radio og film, og gjerne i tverrkunstneriske konstellasjoner. En fascinasjon for stemmen er sentralt i det hun gjør. Hennes stykker har blitt satt opp nasjonalt og internasjonalt. I dag er hun PHD-stipendiat i scenetekst på Kunsthøgskolen i Oslo og medlem av scenekunst-kollektivet StatEks, som produserer forestillinger og turnerer i Norge og i utlandet.

  Regissør: Katinka Rydin Berge

  Skuespillere: Ungdommer fra Vega Ung, Espen Løvås og  Hege Aga Edelsteen

  Scenografisk festivalkonsept: Sir Grand Lear

  Produksjonstid: 10 dager

  Iscenesatt lesning av radioteater i samarbeid med Vega Scene, Vega Ung og NRK Radioteatret

  Foto: Trond Peter Stamsø Munch

  Varighet: 60 minutt

   

  21:00
  Gjesteforestilling: That’s it
  Anne Holtan
  Kunsthøgskolen i Oslo

  Veggene holder dere sammen.

  Du vet at dette rommet alltid vil være utenfor hukommelsens rekkevidde

  Myten om den klarsynte Kassandra og et stadig pågående opprør mot strukturer som fasiliterer for maktmisbruk har vært inspirasjonskilder til forestillingen.

  Alle de som befant seg på nederste dekk- visste det.
  De som kastet opp på do – visste det.
  De på mellomdekket var fullt opptatt med å dekke bord med sølvtøy.
  De som satt på skipsbroen speidet ut i horisonten for å kunne styre det hele i havn med æren i behold.
  Kommandolinjene var klare da rottene kravlet oppover fra bunndekket og bet seg fast i buksebeina.

  That´s it? er en del av Anne Holtans avgangsprosjekt i master teater med fordyping scenetekst. Tekstene er skrevet underveis i masterstudiet. Forestillingen ble vist første gang 15. og 16. mai. 2019, og ble deretter invitert til og vises i forbindelse med Dramatikkfestivalen under Heddadagene.

  Fredag 14.juni arrangerer Dramatikkfestivalen samtalen Å skrive underveis med blant annet Anne Holtan, Jonas Corell Petersen og Cathrine Myhre Solbjør. Den ønsker å fokusere på hva det betyr å skrive mens man skaper en forestilling. Dramatikkfestivalen har i mange år mottatt tekster som er mer eller mindre ferdige, men i de senere år har den åpnet for tekster som er skisser eller ideer. Store deler av produksjonsapparatet rundt dramatikere og scenekunstnere er i dag rettet mot å skrive ferdige tekster til en produksjon. Men hva skjer når man ønsker å skrive underveis? I forbindelse med denne samtalen vises forestillingen That´s it? under festivalen.

  Skuespillere/dansere:
  Iselin Shumba
  Torbjørn Davidsen
  Fredrik Høstaker
  Magdalene Solli
  Kyuja Bae
  Jonas Øren

  Tekst, regi og scenografi: Anne Holtan
  Lyddesign: Jon Platou Selvig
  Video/lysdesign: Oscar Udbye
  Kostyme: Eli Beate Vevang


  2017

  Fredag 9.juni

  18:00
  Reven og Ulven
  Nelly Winterhalder
  Hallen

  Reven og Ulven: Det var en gang en radmager Rev og en umettelig Ulv. Begge har rømt til den mørke, gurglende skogen: Reven løper fra fristelsene, Ulven løper fra kontrollen. Hver av dem er den andres største fare. Og hver av dem er den andres eneste sjanse.

  Teksten undersøker i fragmenter og fortellinger hvordan mennesker beveger seg i skogen mellom det dyriske og det kroppsidealistiske, dratt mellom gjemmested og scene.

  Dramatiker: NELLY WINTERHALDER

  Kollektivet rundt regissør Hildur Kristinsdottir, utøverne Ellen Andreassen og Line Starheimsæter har jobbet med teksten som et av flere likestilte virkemidler og skapt en visuell, fysisk og lydlig forestilling. Urpremiere var i januar 2017 på Tou Scene i Stavanger.

  Tekst: Nelly Winterhalder

  Regi: Hildur Kristinsdottir

  Utøvere: Ellen Andreassen og Line Starheimsæter

  Musikk/lyd: Magnus Børmark

  Scenografi/kostyme: Thale Kvam Olsen

  Forteller/lyd: Anders Borchgrevink

  Lys: Oscar Udbye

  Produsent: Mona Larsen

  Lengde: 1 timer

  Produksjonstid: 6 uker

  Kjøp BILLETT

  Forestillingen er co-produsert av Tou Scene og støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fritt ord, Fond for frilansere, Seanse, Sorialab og Dramatikkens hus.

  19:00
  Dramatikersamtale
  Nelly Winterhalder
  Hallen

  Nelly Winterhalder, (f.1979 i Tyskland), er dramatiker, skuespiller og oversetter.
I tillegg til master i scenetekst fra Teaterhøgskolen i Oslo har hun mastergrad i litteraturvitenskap og skuespillutdanning fra Munchen.
I 2006 flyttet Winterhalder til Norge, hun jobber i ulike konstellasjoner og på flere språk. Winterhalder debuterte som dramatiker i Norge med alt i boks på Dramatikkfestivalen i 2009. Siden har hennes scenetekster blitt vist i Norge, Sveits, Østerrike, Italia og Nicaragua.

  Kjøp BILLETT

  22:00
  Åpningsfest
  Dramatikkfestivalen og Heddadagene 2017
  Nationaltheatret

  Velkommen til åpningsfest for DRAMATIKKFESTIVALEN og HEDDADAGENE!

  Etter Reven og Ulven er det mulig å få med seg “Begynnelser” av Carl Frode Tiller og De Utvalgte kl 20:00 på Nationaltheatret (gjestespill fra Trøndelag Teater). Forestillingen varer i to timer, og så er det duket for fest i Nationaltheatrets fasjonable publikumsrestaurant i 2. etasje! Det blir noe lett og bite i og DISCO!

  Ingen påmelding, alle som deltar på Heddadagene og Dramatikkfestivalen er invitert til festen.

  Før festen er alle velkommen til å møtes på Oslo Mekaniske etter ‘Reven og ulven’.

  NB: Billett til ‘Begynnelser’ kjøpes via Heddadagene og er ikke inkludert i Dramatikkfestivalens fredagspass.

  Lørdag 10.juni

  10:00
  Frokostsamtale: Teater Aalborg og dansk dramatikk
  Jens Christian Lauenstein Led
  Oslo Mekaniske

  Dramatikkfestivalen inviterer til samtale med sjefdramaturg Jens Christian Lauenstein Led fra Aalborg Teater i Danmark.

  Hør om deres arbeid med utvikling av ny dansk dramatikk. De siste sesonger har teatret blant annet jobbet med tre yngre dramatikere (Henrik Szklany, Julie Maj Jacobsen og Thomas Markmann) der de har valgt en aktiv rolle i utvikling av tekst til sitt teater, skuespillere, publikum og by.

  Servering av kaffe og enkel frokost.

  Kjøp BILLETT

  11:00
  Orgeltåke
  Tom Ingar Eliassen
  Oslo Mekaniske

  Vi følger to familier i Norge. Den ene er på flukt over en fjord i båt, den andre sitter hjemme i stua og spiser Taco. Rammene rundt familiene er høyst ulike, men det viser seg at begge strever med en fortvilelse som gradvis glir over i usikkerhet og redsel. Disse familiehistoriene flettes sammen av orgelmusikk og naturelementene. Men det er også fortellingen om et land hvor det faller steiner i sjøen, hvor de fleste forsøker, men ikke får det helt til.

  Dramatiker: TOM INGAR ELIASSEN

  ISCENESATT LESNING i samarbeid med Det Norske Teatre.

  Regi: Tatu Hämälainen

  Skuespillere: Per Schaaning, Heidi Gjermundsen Broch, Paul Åge Johannessen, Elisabeth Sand

  Produksjonstid: 4,5 dager

  Kjøp BILLETT

   

  13:00
  Seminar
  Hvordan bli en merkevare som dramatiker
  Hallen

  I England velger gjerne publikum forestilling etter hvem som er dramatikeren, i Finland selges hver annen teaterbillett til finsk dramatikk, i Norge sies det at folk flest går i teater for å se kjente skuespillere.

  En ting er å skrive en tekst. Noe helt annet er å selge den. Noen teatertekster blir klassikere i sin tid. Skyldes det at de er spesielt gode, at de er originale, at dramatikeren har en særegen stemme, at de er spesielt spillbare, at tolkningsmangfoldet er stort – at tekstene er så åpne at alle kulturer kan finne sin plass i dem? Eller er det tekstens tema? Og/eller at noen som er gode til å selge har lyktes i jobben?

  Etableringen av Dramatikkens hus har gitt bedre arbeidsvilkår for mange som ønsker å skrive for scenen – men å drive agentur ligger ikke inn under Dramatikkens hus sitt ansvarsområde. Ei heller for Dramatikkfestivalen, selv om festivalen alltid har hatt som et underliggende ønske at tekstene/produksjonene skal få et liv etterpå.

  Teaterforlaget Songbird i Bergen ble nylig etablert som det første med kun norske opprettshavere i stallen. Fra før har to aktører – Columbine med base i Sverige og Nordiska Strakosch med base i Danmark – vært dominerende, begge med en internasjonal portefølje. Norsk dramatikk konkurrerer med internasjonal dramatikk som er fulgt av godt informasjonsmateriale fra utenlandske agenturer, men mange norske dramatikere som blir oppført i Norge står uten agent.

  Hvilke norske dramatikere spilles utenlands og hvorfor? Er det avgjørende å ha agent for å nå ut i verden? Hvordan finner norske teaterhus utenlandsk samtidsdramatikk? Er en forestillings suksess i hjemlandet avgjørende? Spiller det en rolle hvilke regissører som har iscenesatt teksten tidligere? Er det ofte regissør som foreslår en tekst? Hvordan bygger norske teaterhus publikum, brukes dramatikeren for å selge en forestilling? Hva gjør myndighetene gjennom UD eller Kulturdepartementet eller NORLA (Norwegian literature abroad) for å fremme norsk dramatikk ute?

  Dramatikkfestivalen inviterer dramatikere med utenlandserfaring, markedsansvarlige ved norske teatre, Danse- og teatersentrum, Dramatikerforbundet og Dramatikkens hus for å diskutere strategier for å øke dramatikerens synlighet.

  Ordstyrer er Karen Frøsland Nystøyl, scenekunstkritiker i NRK.

  Panel:

  Line Rosvoll, Dramatikkens hus
  Representant fra Dramatikerforbundet
  Tove Bratten, Danse- og teatersentrum
  Kristofer Grønskag, dramatiker
  Malmfrid Hovsveen Hallum, dramatiker
  Carl Morten Amundsen, sjefsdramaturg ved Det norske teatret
  Svend Aavitsland, markedssjed ved Nationaltheatret
  Peer Perez Øian, regissør

  Kjøp BILLETT

  16:00
  Bilde av frukt som rotnar
  Mari Hesjedal
  Hallen

  Folk seier sjå det fine huset. Folk seier no er det lenge sidan dei har klipt graset. Alt lar seg reparere om ein skjønar korleis. Lett for deg å seie, kan du seie. Det kan vere fint å ta seg ein dusj, bruke såpe som luktar godt, legge mjuke puter i sofaen, kjøpe fleire mjuke puter til sofaen. Det kan vere fint å sitte slik, som folk gjer, sjå på riper i bordplata, gamle filmar, blomar i karmen. Det kan vere fint å feste augo på eit bilde av frukt. Her skildrast eit hus som er i ferd med å falle saman, og dei to som bur der. «Bilde av frukt som rotnar» handlar om ting som ikkje blei som ein hadde tenkt.

  Dramatiker: MARI HESJEDAL

  ISCENESATT VISNING i samarbeid med Det Norske Teater.

  Regi: Johannes Dahl

  Skuespillere: Ingeborg Sundrehaugen Raustøl, Pål Christian Eggen

  Dramaturg: Mari Moen

  Tid: 60 min

  Produksjonstid: 10 dager

  Kjøp BILLETT

  17:00
  Dramatikersamtale
  Mari Hesjedal
  Hallen

  Mari Hesjedal (f.1980) er scenograf, og jobber med scenografi, kostymedesign, video og tekst i Norge og utlandet. Hun har en MA i scenografi fra Central Saint Martins College of Art and Design i London. Hun har også gått på Forfatterstudiet i Bø, og ble i 2015 tildelt 1-årig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend. Hesjedal deltok også i Dramatikkfestivalen 2015 med teksten Culparegelen.

  Samtalen ledes av dramaturg Mari Moen.

  Kjøp BILLETT

   

   

  18:30
  Skilpadder hele veien ned
  Kim Atle Hansen
  Hallen

  SKILPADDER HELE VEIEN NED omhandler det å ville være et rasjonelt menneske og leve etter vitenskapelige forklaringsmodeller når de mest eksistensielle vitenskapelige sannhetene blir mer og mer irrasjonelle og umulige å forholde seg til på en fornuftig måte. Har det alltid vært sånn at den vitenskapeligevirkelighetsforståelse har vært irrasjonell for en lekmann, eller representerer kvantefysikken og dens implikasjoner et sprang forbi våre logiske evner? Har vi kommet til et punkt hvor religion er mer rasjonelt enn vitenskap? Teksten går historisk gjennom bestanddelene av den vitenskapelige virkelighetsforståelsen for å se hvordan vi kan forholde oss til dem på en reell måte og hvor langt vi egentlig klarer å henge med.

  Dramatiker: KIM ATLE HANSEN

  ISCENESATT VISNING i samarbeid med Kilden Teater.

  Regi: Endre Sannes Hadland

  Skuespillere: Johannes Blåsternes, Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen

  Tid: 60 min

  Produksjonstid: 10 dager

  Kjøp BILLETT

  19:30
  Dramatikersamtale
  Kim Atle Hansen
  Hallen

  Kim Atle Hansen (f.1981) er utdannet dramatiker ved Khio, Oslo og skuespiller ved Akademi for scenekunst, Fredrikstad. Han arbeider frilans i Oslo som skuespiller og dramatiker. Hans tekster har blitt spilt på bl.a. Det Norske Teatret, Black Box Teater og Dramatikkens hus. Han har skrevet og produsert forestillinger og har blitt oversatt til seks språk. Han fikk Dramatikerforbundets jubileumsstipend for stykket Sensurert, som han også ble nominert til Ibsenprisen 2015

  Samtalen ledes av Kate Pendry.

  Kjøp BILLETT

  Søndag 11.juni

  11:00
  Dramatikersamtale
  Yasin Gyltepe og Lena Niemi
  Oslo Mekaniske

  Lena Niemi (f. 1974) er forfatter, designer og tekstforfatter. Hun er utdannet innen multimediadesign og kommunikasjon og har gått på Aschehougs forfatterskole. Hun debuterte med novellesamlingen Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket på Aschehoug, og jobber for tiden med å ferdigstille Den Vanskelige Andreboka.

  Yasin Gyltepe (f.1982) har mange års teatererfaring både på og av scenen. Han skrevet tekster og artikler som handler om karakterer i samfunnets randsoner og siden halvannet år tilbake er han i Sør Afrika hvor han jobbet med tekst og teaterproduksjon i et av verdens mest beryktede fengsel.

  Samtalen ledes av Victoria Meirik.

  Kjøp BILLETT

  12:00
  Svømmerne / UngdomsKilden
  Hanne Ramsdal
  Prøvesalen (begrensede plasser)

  SVØMMERNE: En kveld om våren. Noen ungdommer. En gresslette. Et basseng. “Svømmerne” er fritt basert på en hendelse fra 2014 da en sytten år gammel gutt druknet på Tøyenbadet.

  ISCENESATT VISNING i samarbeid med Kilden Teater.

  Medvirkende i «Svømmerne»: Sondre Haakonseth, Maia Klippen, Michael Mosvold. Lena Reinhardtsen. Fia Søfting, Ida Hegland, Hanne Ljøstad Nilsen.

  Lengde: 60 min

  Produksjonstid: 3 uker

  Kjøp BILLETT

  UngdomsKilden er et talentutviklingsprogram for teaterinteressert ungdom mellom 13 og 19 år på Kilden teater. Gjennom målrettet og profesjonell opplæring, får fremtidens kunstnere på Sørlandet mulighet til å utfolde og utvikle seg innen kunstneriske fag.

  UngdomsKildens mål er å gi unge, talentfulle mennesker innsikt, forståelse og mestring innen ulike sceniske disipliner. Gjennom profesjonell undervisning, faglig veiledning og praktisk sceneerfaring, skal vi bidra til å sikre talentutviklingen i regionen og rekruttere flere lokale, profesjonelle scenekunstnere som kan fylle regionens scener med nytt innhold og nye uttrykksformer i årene som kommer. Elevene i UngdomsKilden lærer ulike skuespillerteknikker, utvikler sine estetiske sanser og kunstkritiske blikk, og deltar i kreative teaterprosesser. I tillegg til opplæringen deltar elevene i workshops sammen med andre scenekunstnere og bidrar som skuespillere i oppsetninger.

  14:00
  Seminar
  Språklig nærlesing i norsk samtidsdramatikk
  Hallen

  Vi snakker ofte om form når det gjelder dramatikk, men sjelden om språklig nærlesning. Scenografi, skuespillerprestasjoner og regiløsninger kommer ofte i fokus når man diskuterer en teaterforestilling og i sammensmeltningen av scenekunstens mange komponenter vil som regel ett element overskygge de andre. Teksten er som regel primært representert gjennom handling/plot, mens tekstens mer taktile dimensjoner ofte utelates eller overses. Har teksten blitt mer et verktøy, enn et kunstnerisk element i helheten?

  Med utgangspunkt i Katrine Nedrejord og Hanne Ramsdal sine tekster og de ulike iscenesettelsene under festivalen ønsker vi en fundert samtale om hvilket iboende potensial en scenetekst har for ulike tolkninger-hvilke språklige kvaliteter innehar den og hvordan snakker vi om dem? Hvordan arbeider dramatikere med språk uavhengig av handling og hvordan mottas dette i de ulike resepsjonskanalene?

  Gjennom samtale og iscenesettelser kan vi kanskje utforske hverandres praksiser, vårt tankegods og på den måten, utvide og utvikle begrepene vi har og dermed utøvelsen vi alle har i samme felt.

  Seminaret er initiert av kritiker Anette Therese Pettersen og dramatiker Runa Borch Skolseg som også vil delta i samtalen .

  Lengde: 3 timer

  Kjøp BILLETT

  18:00
  Internert
  Kathrine Nedrejord
  Hallen

  INTERNERT er et stykke om internattida i Finnmark. Samiske, kvenske og norske barn ble sendt hjemmefra i syvårsalderen, for å bo på store skoler, hvor eneste tillatte språk var norsk. Internert er inspirert av vitnemål fra noen av de barna som sitter igjen med tøffe minner fra denne tida. Mobbing, seksuelle overgrep og vold forekom på mange av skolene, som kom til som en del av norske myndigheters fornorskningspolitikk. I Internert møter vi fem skjebner fra denne tida.

  ISCENESATT VISNING i samarbeid med Nationaltheatret og Det Norske Teatret.

  Regi: Tatu Hämälainen

  Skuespillere: Elisabeth Sand, Ågot Sendstad, John Emil Jørgensrud, Ragne Grande og Tov Sletta.

  Lengde: 70 minutt

  Produksjonstid: 9 dager

  Kjøp BILLETT

   

  20:00
  Arven
  Yasin Gyltepe
  Hallen

  Arven: En far og en sønn møtes en kveld i et velfylt filmbibliotek. Begge har mer til felles enn de vil innrømme, og de vet at dette er siste sjanse til forsoning. Premisset blir en diskusjon om familiekonstellasjoner, om å akseptere sin fortid og om man skal gå eller bli værende når man innser at det ikke er noe igjen. Men det er mer en karakterenes opprinnelse som driver dem mot hverandre. Hvem er vi når alt står på spill, og hvor dypt er vi villig til å gå for å få vite sannheten om oss selv? Utgangspunktet er et vitnesbyrd om arvens evige resirkulasjon over generasjoner, frykten for å falle for sitt eget mørke og en familiehemmelighet som nådeløst sveiser dem sammen.

  Dramatiker: YASIN GYLTEPE

  STUNTVISNING i samarbeid med Teater F.

  Regi: Pernille Lindstad

  Skuespillere: Jo Adrian Haavind, Andreas Strand Renberg

  Produksjonstid: 2 dager

  Lengde: 45 min

  Kjøp BILLETT

  Om Teater F: Vi skrev et manifest der vi lovet å plukke margen ut av benet. Det skal være blodig alvor i opposisjon til ironi. Theater F ønsker å være et treffpunkt. Vi må åpne opp for diskusjon, kritisk tenkning og politisk bevissthet. Som kompani jobber vi i skjæringspunktet mellom teater og billedkunst med aktører med ulik kunstnerbakgrunn, etnisitet, religiøs tilknytning og politisk ståsted.

  Hybridformen mellom billedkunst og scenekunst tillater oss å bruke og misbruke tekst. Kanskje kan et manus omformes til et dikt? Eller et dikt omformes til et manus? Vi jobber stadig for å forsøke å skape nye rammer i kunstuttrykket vi søker oss mot.

  21:00
  Det er ikke lov å si faen
  Lena Niemi
  Hallen

  DET ER IKKE LOV Å SI FAEN handler om et brudd ingen har tid til å gjennomføre, barn som aldri sovner, make up-sex som aldri blir noe av – og en Kiwipose full av lærpisker og håndjern. Det er ikke lov å si faen er et bekmørkt og komisk innblikk i et ekteskap som har gått opp i limingen.

  Dramatiker: LENA NIEMI

  STUNTVISNING i samarbeid med Teater F.

  Regi: Pernille Lindstad

  Skuespillere: Kjersti Aas Stenby, Åsa Hillingseter Løyning, Andreas Strand Renberg

  Produksjonstid: 2 dager.

  Lengde: 45 min

  Kjøp BILLETT

  Om Teater F: Vi skrev et manifest der vi lovet å plukke margen ut av benet. Det skal være blodig alvor i opposisjon til ironi. Theater F ønsker å være et treffpunkt. Vi må åpne opp for diskusjon, kritisk tenkning og politisk bevissthet. Som kompani jobber vi i skjæringspunktet mellom teater og billedkunst med aktører med ulik kunstnerbakgrunn, etnisitet, religiøs tilknytning og politisk ståsted.

  Hybridformen mellom billedkunst og scenekunst tillater oss å bruke og misbruke tekst. Kanskje kan et manus omformes til et dikt? Eller et dikt omformes til et manus? Vi jobber stadig for å forsøke å skape nye rammer i kunstuttrykket vi søker oss mot.

  Mandag 12.juni

  10:00
  Frokostsamtale: Spillestil
  Trine Wiggen og Glenn André Kaada
  Oslo Mekaniske

  SPILLESTIL

  – Hvordan påvirker samtidsdramatikken formelle konvensjoner, som spillestil og rombruk i teatret?
  Samtale mellom Glenn Andre Kaada og Trine Wiggen
  Hva er spillestil?
  – Kan man si at det finnes én rådende spillestil i norsk teater i dag?
  -Er det fortsatt slik at unge skuespillere synes eldre skuespillere har en utdatert spillestil?
  Servering av kaffe og enkel frokost.

  Kjøp BILLETT

  11:00
  Dramatikersamtale
  Hans Petter Laberg, Tom Ingar Eliassen og Mikkel Vetaas
  Oslo Mekaniske

  Mikkel Vetaas (f.1980) har skrevet en rekke tekster blant annet filosofiske reisebrev i sin egen spalte i Agderposten. I tillegg til litteratur- og teaterstudier har han også studert gestaltterapi og har jobbet i et terapeutisk samfunn for tidligere rusmisbrukere.

  Hans Petter Laberg (f. 1966) har utgitt en rekke ungdomsromaner som ”Etter festen” og ”øyne på veien, hendene på rattet” Han har skrevet i antologier, skuespill der ”Ikke gjør det” ble stuntoppført under Norsk Dramatikkfestival i 2013. Han er medlem av Norsk barne- og ungdombokforfattere, Norsk Forfattersentrum, Norsk PEN og slår trommer i Versting

  Tom Ingar Eliassen (f. 1972) debuterte med noveller i antologien Signaler (Cappelen Dam) og gitt ut novellesamlingen Ni favner og dypere (Kvalshaug forlag.) Han har skrevet scenetekstene En dans for Iselin Pedersen og Smeltevann i 2014 og har studert ved Aschehougs forfatterskole

  Kjøp BILLETT

  12:00
  Fokus på kjernevirksomhet
  Hans Petter Laberg
  Prøvesalen (begrensede plasser)

  FOKUS PÅ KJERNEVIRKSOMHETEN: Fem personer samles til et møte. I stedet for å ta for seg dagsordenen, kretser samtalene heller rundt tidligere reiser til konfliktfylte områder og uavklarte forhold mellom flere av personene.

  Dramatiker: HANS PETTER LABERG

  LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst

  Av og med: Moa Johanne Meinich og Simen Formo Hay

  Lengde: 20 min

  To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.

  Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.

  Kjøp BILLETT

  12:30
  Om tosomhet
  Mikkel Vetaas
  Prøvesalen (begrensede plasser)

  OM TOSOMHET: Teksten består av fire korte dramatiske tekster som på hver sin måte prøver å vise dobbeltheten i det å inngå i en relasjon: himmel og helvete.

  Dramatiker: MIKKEL VETAAS

  Av og med: Magnus Sparsaas

  Lengde: 20 min

  Kjøp BILLETT

  13:00
  The earth is round (inspirert av teksten ‘Fokus på kjernevirksomhet’)
  Hans Petter Laberg
  Prøvesalen (begrensede plasser)

  FOKUS PÅ KJERNEVIRKSOMHETEN: Fem personer samles til et møte. I stedet for å ta for seg dagsordenen, kretser samtalene heller rundt tidligere reiser til konfliktfylte områder og uavklarte forhold mellom flere av personene.

  Dramatiker: HANS PETTER LABERG

  LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst

  Av og med: Durga Bishwokarma og Armin Hokmi Kiasaraei

  Lengde: 20 min

  Kjøp BILLETT

  To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.

  Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.

  13:30
  Fra teksten ’Om Tosomhet / et godt minne’
  Mikkel Vetaas
  Prøvesalen (begrensede plasser)

  OM TOSOMHET: Teksten består av fire korte dramatiske tekster som på hver sin måte prøver å vise dobbeltheten i det å inngå i en relasjon: himmel og helvete.

  Dramatiker: MIKKEL VETAAS

  LESNING i samarbeid med KHIO og Akademi for scenekunst

  Karoline Clasen Holland og Fredrik Longva

  Lengde: 20 min

  Kjøp BILLETT

  To registudenter (2.klasse BA) fra KHIO, og 6 skuespillstudenter (2.klasse BA) fra Akademi for scenekunst har samarbeidet om visning av fire bearbeidelser av nye tekster. Studentenes arbeider har vært veiledet av Laurent Chetouane og Camilla Eeg-Tverbakk.

  Studentene har jobbet med utgangspunkt i tekster plukket ut av Dramatikkfestivalen over en periode på fire uker i Januar 2017. Disse fire korte scenene blir nå presentert på Dramatikkfestivalen etter to prøvedager. Tekstene er bearbeidet, og hver scene som vises har enten brukt det tekstlige utgangspunktet som inspirasjon eller plukket ut bruddstykker fra den opprinnelige teksten.

  18:00
  Et land (Orgeltåke og En lykkelig slutt)
  Tom Ingar Eliassen og Hans Petter Laberg
  HALLEN

  Tekstene består av Orgeltåke av TOM INGAR ELIASSEN og En Lykkelig Slutt av HANS PETTER LABERG.

  En absurdistisk poetisk fortelling om samhold, sammensatt av to dramatiske tekster.

  En idrettsklasse i fjern fortid skal ha sin første og siste teateroppvsining på skoleavslutningen. De har påtatt seg å vise to prosjekter i emnet samfunnsfag. Vi møter dem i gymsalen hvor de har prøvd å forstå hendelser de frykter mest – det å miste et hjem og å miste seg selv. Vi følger dem mens de portretterer to familier som prøver å finne en tilhørighet.

  FORESTILLING i samarbeid med Westerdals Oslo ACT.

  Regissør: Victoria Meirik

  Lysdesigner: Oscar Udbye

  Inspisient: Johanne Elvira Bragmo Løken (Prosjektledelse kunst og kreativ næring, 2. år)

  Produksjonsleder: Emely Støtvig (Prosjektledelse kunst og kreativ næring, 2. år)

  Musikk: klassen

  Scenografi/kostymer: klassen

  «Orgeltåke»

  Dramatiker: Tom Ingar Eliassen

  Skuespillere/roller:

  Fortelleren: Herman L. Opedal

  Regi: Fabian Christensen

  Mannen: Gorm Alexander Foss Grømer

  Kvinnen: Karoline Sandnes Stien

  Jenta: Eline Grødal

  Han: Johan Sigmundstad

  Hun: Rebekka Jynge

  Gutten: Even Standal Vesterhus

  «En lykkelig slutt»

  Dramatiker: Hans Petter Laberg

  Skuespillere/roller:

  Psykologer: Johan Sigmundstad og Gorm Alexander Foss Grømer

  Første par

  En: Eline Grødal

  To: Fabian Christensen

  Andre par

  En: Rebekka Jynge

  To: Even Standal Vesterhus

  Tredje par

  En: Karoline Sandnes Stien

  To: Herman L. Opedal

  Produksjonstid: 8 uker

  Lengde: 1,5 time

  Kjøp BILLETT

  Ett land er avgangsforestillingen til BA Skuespill ved Westerdals Oslo ACT. Forestillingen hadde premiere 1.juni på Sentralen i Oslo.

  20:00
  Svømmerne
  Hanne Ramsdal
  Hallen

  Svømmerne: En kveld om våren. Noen ungdommer. En gresslette. Et basseng. Svømmerne er fritt basert på en hendelse fra 2014 da en sytten år gammel gutt druknet på Tøyenbadet.

  Dramatiker: HANNE RAMSDAL

  FORESTILLING i samarbeid med Westerdals Oslo ACT.

  Regissør: Martin Lotherington

  Inspisienter: Camilla Brastad, Hannah Maria Hunnestad

  Lyddesigner: Lars Andreas Nilssen

  Lysdesigner: Ingeborg Ulvær Mosand

  Skuespillere: Ruben Rosbach, Ole Victor Corral
, Stine Indergård
, Peder Lauvås
, Pernille Persen

, Mariam Øvsthus Ismaili
, Tom Krane Vikestad
, Åshild Livsdatter Brinchmann Løvvig, Johannes Ytreberg Meløe.

  Produksjonsleder: Emely Støtvig Solem

  Produksjonstid: 8 uker

  Lengde: 1,5 time

  Kjøp BILLETT

  Svømmerne er avgangsforestillingen til BA Skuespill ved Westerdals Oslo ACT. Den hadde premiere 30. mai på Sentralen i Oslo.

  Hele dagen
  Havet av potensielle forestillinger
  Yasin Gyltepe, Lena Niemi, Hans Petter Laberg, Mikkel Vetaas, Kathrine Nedrejord
  Foajeen i Det Norske Teatret

  HAVET AV POTENSIELLE FORESTILLINGER er en fortellermaskin som lar deg lage forestillingen selv. Sett deg ned, ta på deg høretelefonene , velg deg en tekst, trekker ned rullegardinen og lukk deg inn i din egen forestilling.

  I fortellermaskinen kan du velge 5 av de utvalgte tekstene til årets Dramatikkfestival:
  Arven av Yasin Gyltepe
  Det er ikke lov å si faen av Lena Niemi
  En lykkelig slutt av Hans Petter Laberg
  Om tosomhet av Mikkel Vetaas
  Internert av Kathrine Nedrejord
  Regi: Tormod Carlsen
  Skuespillere: tba

  2015

  Festivalen gikk av stabelen på Dramatikkens hus 12.-14. juni
  Ledelse – Victoria H. Meirik
  Årets jury – skuespiller Gisken Armand, dramaturg og daglig leder for Dramatikkfestivalen Marit Grimstad Eggen, dramatiker Eirik Fauske, forfatter Geir Gulliksen, regissør Kjersti Horn og kunstnerisk leder for Dramatikkfestivalen, regissør Victoria H. Meirik.

  Festivalprodusent: Marit Grimstad Eggen

   

   

  Brent jord av Kathrine Nedrejord

  Regi: Nina Wester

   

  Galaxy Empire av Ragnhild Tronvoll

  Regi: Charlotte Blom

   

  Hans og Grete i parterapi  av Sara Li Stensrud

  Regi: Jonas Corell Pettersen

   

   

  Iscenesatt lesning av tekst av Hanne Ramsdal, Siri Broch Johansen

  og Maja Bohne Johnsen (KHiOs nye masterstudenter i scenetekst).

  Iscenesettelse ved Øystein Johansen. Introduksjon ved Jesper Halle.

   

   

  Åkken Bom, eller perfekte barn syng av Ingrid Weme Nilsen

  Regi: Maren Elisabeth Bjørseth

   

  Culparegelen av Mari Hesjedal

  Regi: Eirik Fauske

   

  Den far den mor ettersom av Liv Bjørgum,

  regi: Kjell Moberg

   

   

  Sorgsanger av Kari Saanum

  Regi: Mari Vatne Kjeldstadli

   

  Tropefosisk av Martin Lotherington

  Regi: Mads Sjøgaard Pettersen

   

  Åtte minutter av Hanne Ramsdal

  Regi: Audny Chris Holsen

   

   


  2013

  Festivalen gikk av stabelen på Dramatikkens hus 23.-25. august
  Ledelse – Harry Guttormsen
  Årets jury – Tormod Carlsen, Harry Guttormsen, Johannes Dahl, Cecilie Løveid, Line Rosvoll og Angelina Stojčevskas
  Festivalprodusent: Marit Grimstad Eggen

  Følgende institusjoner bidro til festivalen 2013:
  Norsk Kulturråd, Dramatikkens hus, Kunsthøgskolen i Oslo, Agder Teater, Det Norske Teatret, Hordaland Teater, Haugesund Teater, Teater Ibsen, Hålogaland Teater, Nordland Teater, Trøndelag Teater, Dramatikerforbundet, Norsk Skuespillersenter, Østfold Teater

   

  HOVEDVISNINGER

  CREME DE LA CREME

  Dramatiker: Ingeborg Eliassen

  Produsent: KhiO / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Øyvind Osmo Eriksen
  I rollene: Maja Hansen Clementsen, Line Starheimsæter,Ragne Grande,Per Schaaning og Svein Roger Karlsen

  ETTERSKRIFT

  Dramatiker: Lise Knudsen

  Produsent: KhiO / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Tormod Carlsen
  I rollene: Kasper Skovli Botnen, Mari Dahl Sæther, Melina Tranulis, Petter Gåre Søraunet Winther, Andreas Svenningsen Granerud

  ÆRLIGHETKJ

  Dramatiker: Willy Walder

  Produsent: KhiO / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Johannes Holmen Dahl
  I rollene: Madalena Sousa Helly-Hansen, Petter Vermeli, Per Bogstad Gulliksen

  TIL VALHALL

  Dramatiker: Kristian Lykkeslet Strømskag

  Produsent: Agder Teater / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Jon Tombre
  I rollene: Jørn-Bjørn Fuller Gee, Kjærsti Odden Skjeldal og Morten Svartveit

  ANONYM SØKES

  Dramatiker: Per Andreas Persson

  Produsent: Dramatikkens hus / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Piotr Cholodzinski
  I rollene: Sigurd Myhre og Jesper Malm

  STUNTVISNINGER

  DU SER IKKE MEG

  Dramatiker: Sonja Evang

  Produsent: Norsk Skuespillersenter / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Dag Johan Haugerud
  I rollen: Andrea Bræin Hovig

  IKKE GJØR DET

  Dramatiker: Hans Petter Laberg

  Produsent: Norsk Skuespillersenter / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Kjell Moberg

  KINDER K

  Dramatiker: Kristofer Blindheim Grønskag

  Produsent: Norsk Skuespillersenter / Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Øystein Ulsberg Brager
  I rollene: Axel Aubert og Ida Løken


  2009

  Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 27. – 28. mai.
  29. mai var det en samtale på Litteraturhuset.

  Følgende institusjoner bidro til festivalen 2009: Det Norske Teatret, Norsk Kulturråd, Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Hedmark Teater, Den Nasjonale Scene, Agder Teater, Akershus Teater, Beaivass Sami Teather, Haugesund Teater, Hålogaland Teater, Hordaland Teater, Rogaland Teater, Sogn og Fjordane Teater, Teater Ibsen, Teatret Vårt, Trøndelag Teater, NRK Radioteatret, Riksteatret, Norsk Skuespillersenter, Fond for Utøvende Kunstnere og Dramatikerforbundet!

  Festivalleder: Harry Guttormsen
  Festivalkoordinator: Silje Vigerust Vinjar
  Det Norske Teatrets prosjektleder: Åse-Berit Litleskare
  Festivalens styre besto av: Gunnar Thon Lossius, Line Rosvoll og Tyra Tønnesen.

  HOVEDPRODUKSJONENE PÅ SCENE 2

  BESØK HOS FAMILIEN HANSEN HALV SYV

  Dramatiker: Fredrik Brattberg

  Fru Hansen: Sidsel Ryen
  Herr Hansen: Per Skjølsvik
  Regi: Line Rosvoll
  Kostymeassistanse: Marianne Forsberg
  Maskør: Julie A. Clark
  Teknisk bistand: Camilla Paulsen
  Inspisient: Josefine Coward
  Sufflør: Birgitta Bjørnstad
  Lyd: John Erling Johnson
  Produsert av Oslo Nye Teater

  OREHEI

  Dramatiker: Malmfrid Hovsveen Hallum

  Regi: Aslak Moe
  Alice: Julia Schacht
  Far: Nils Sletta
  Simon: Kyrre Eikås Ottersen
  Igor, Ala, mor, Orehei: Julia Schacht
  Produsent for lydinnspilling: Steinar Berthelsen
  Innspillingstekniker: Kjetil Hansen
  Lydinnspillinger er gjort i studio hos NRK Radioteatret
  Maskedesign: Trine Hoem Gunnheim, elev ved Norsk Institutt For Scene og Studio
  Maskeveileder: Aase Lund Mathisen
  Teknisk assistanse: Hedmark Teater v/Olav Nordhagen og Kristin Bengtson Hagen.
  Avviklingstekniker lyd: Aslak Moe
  Koordinator og sufflør: Kristin Fladmoe Wolmer
  ”Orehei” er en coproduksjon mellom Norsk Dramatikk Festival, Hedmark Teater, Radioteatret og Riksteatret

  HVORFOR KOMMER DU IKKE INN TIL OSS ANDRE

  Dramatiker: Morten Nyhus

  Lise: Ragnhild Hilt
  Ole: Rolf Arly Lund
  Håkon: Espen Sandvik
  Sara: Cecilie Mosli
  Regi: Harry Guttormsen

  SLIPP MEG, JEG ELSKER DEG

  Dramatiker: Marius Leknes Snekkevåg

  Siv: Anna Dworak
  Jon: Torgeir Reiten
  Martin: Huy Le Vo
  Sebastian: Kim S. Falck-Jørgensen
  Regi: Audny Chris Øiamo-Holsen
  Koreografi: Sigrid Edvardsson

  ALT I BOKS

  Dramatiker: Nelly Winterhalder

  Hun: Silje Storstein
  Han: Tobias Santelmann
  Hennes mor: Marianne Krogh
  Hennes far: Morten Espeland
  Regi: Jonas Corell Petersen
  Prousert av Det Norske Teatret
  TEAM Det Norske Teatret for alle hovedproduksjonene:

  Lysdesign: Gyril Høgberg
  Inspisient: Victoria Aase/Brita Gaarder
  Kostyme: Mia Runningen
  Rekvisitør: Helge Fykse
  Lyd: Tore Gustavsen/Jostein Reistad
  Scenemester: Birger Kingsrød/Atle Fætten
  Lysmester: Pelle Dengsø

   

  STUNTSERIEN på PRØVESALEN

  HER KOMMER DU! (versjon 1)

  Dramatiker: Margrethe Beck Heien

  Regi: Mona Hoel
  Medvarkande: Eva Dons, Øyunn Bjørge, Hanna Kavli Lund, Helga Guren, Anne Karin Huseby, Elsa Lystad, Jan-Egil Engenes

  HER KOMMER DU! (versjon 2)

  Dramatiker: Margrethe Beck Heien

  Regi: Margreth Olin
  Medverkande: Emil Johnsen, Lars M. Rydjord, Jan Martin Johnsen, Ellen Dorrit Petersen, Dean Erik Andersen, Torgeir Reiten

  UTESTENGT – INNESTENGT

  Dramatiker: Kathrine Nedrejord

  Regi: Eva Sørhaug
  Medverkande: Sarah MacDonald Berge, Håkon Moe og Anna Bache-Wiig
  Stuntserien var et samarbeid med Norsk Skuespillersenter og støttet av Fond for Utøvende Kunstnere.
  TEAM Det Norske Teatret for stuntserien:

  Inspisient: Victoria Aase/Brita Gaarder
  Lysmester: Terje Larsen
  Scenemester: Andreas Zsidek/Herve Huck

  Norsk Dramatikkfestival på Litteraturhuset fredag 29. mai kl 11.30

  Professor Nina Witoszek i samtale om Dramatikkfestivalens fem hovedvisninger.

  Er de nye tekstene relevante som speilinger av samtidig eksistens?
  Dramatikerne har absolutt lytteplikt og talerett.

  – Stuntregissørene Mona Hoel, Margreth Olin og Eva Sørhaug snakker om overgangen fra lerret til scene.
  – Fabula Rasa viser smakebiter på vinnerprosjektet Istialia, der kreasjonismen møter fundamentalismen i en teaterreise for barn.

  Samtalene ledes av Harry Guttormsen


  2007

  Festivalen gikk av stabelen 9. – 13. oktober på Det Norske Teatret, og var en del av Samtidsfestivalen.

  Festivalleder: Mette Brantzeg
  Festivalkoordinator: Silje Vigerust Vinjar
  Det Norske Teatrets prosjektleder: Åse Berit Litleskare

  Stykkene ble juryert anonymt av en jury bestående av: iscenesetterne Victoria Meirik og Kai Johnsen, skuespiller Pål Sverre Hagen, dramaturg Per Ananiassen og festivalleder/iscenesetter Mette Brantzeg.

   

  HOVEDPRODUKSJONER

  JEG ER IKKE SLIK

  Dramatiker: Ellisiv Lindkvist
  Produsent: Den Nationale Scene
  Instruktør: Morten Borgersen
  Dramaturg: Mari Moen
  Scenografi/kost: Mia Runningen
  Lysdesign: Gyril Høgberg
  Maske: Therese Roald
  I rollene: Anna Bache Wiig, Britt Langlie, Elisabeth Sand


  BEDRE ENN SJOKOLADE

  Dramatiker: Kim Atle Hansen
  Produsent: Det Norske Teatret
  Instruktør: Mette Brantzeg
  Dramaturg: Cecilia Ølveczky
  Scenografi/kost: Mia Runningen
  Lysdesign: Gyril Høgberg
  Maske: Therese Roald
  I rollene: Maria Bock, Kim S. Falck-Jørgensen


  EN LYKKENS MANN

  Dramatiker: Rauni Magga Lukkari
  Produsent: Nationaltheatret
  Instruktør: Piotr Cholodzinski
  Scenografi og kostymer : Dagny Drage Kleiva
  Maske: Annika Nilsson Andersen
  I rollene: Nils Ole Oftebro, Inga-Máret  Gaup Juuso
  Dramaturg: Hege Randi Tørressen
  Lys: Hanne Marte Griffiths
  Produsent: Tove Lewin
  Inspisient: Kine Sørbøe/Claudio Aiello
  Scenemester/rekvisitter: Arild Stubsveen
  Produksjonsansvarlig kostymer Ingvil Toft
  Lydproduksjon: Terje Larsen
  Suffli: Erik Eikehaug
  Informasjonsansvarlig: Invild Gjerstad
  Salgsansvarlig: Hilde Innerby


  SOMMARFUGLHONNING 

  Dramatiker: Marit Kaldhol
  Produsent: Rogaland Teater
  Instruktør: Jan Sælid
  Scenograf/kost: Nora Furuholmen
  Lysdesign: Øyvind Wangensteen
  I rollene: May Lise Rasmussen, Hans Rønningen


  FREMMED KVINNE

  Dramatiker: Thomas Bye
  Produsent: Teater Ibsen/Haugesund Teater
  Instruktør: Linn Meyer Kongshavn
  Lys: Hans Georg Andersen/Mari Nitterberg
  Scenografi: Hans Georg Andersen
  Kostyme: Lina Merete Hansen
  I rollene: Jan Ø. Wik

  OSLO 22. AUGUST
  (lesning)

  Dramatiker: Maria Ræder
  Produsent: Oslo Nye Teater/Det Norske Teatret/Norsk Dramatikkfestival
  Instruktør: Carl Jørgen Kiønig
  I rollene: Sara Baban, Buntu Pupa, Duc Mai-The, Kristin Kajander, Ingrid Jørgensen, Gard B. Øyen, Hilde Trætteberg

   

  SAMTIDSSTUNT

  Et samarbeid mellom Dramatikerforbundet, regilinjen på KHiO, Norsk Skuespillersenter og Norsk Dramatikkfestival. Stuntene var ca 10 minutters lange forestillinger som ble jobbet frem fra ide til iscenesettelse på 2 dager.

  Onsdag 10. oktober
  Dramatiker: Gunnar Germundson
  Regi: Jonas Corell Petersen
  Skuespillere Cecilie Mosli, Kari Jenseg og Marcel Valiente

  Torsdag 11. oktober
  Dramatiker Kjetil Indregaard
  Regi: Birgitte Strid
  Skuespillere: Helene Bjørneby, Gro Ann Uthaug og Cathrine Myre

  Fredag 12. oktober
  Dramatiker: Ståle Stein Berg
  Regi: Peer Øian
  Skuespillere Espen Alknes, Guri Glans og Heidi Goldman.

  GENERATOR GJESTET MED STUNTS

  AVSKJED

  Dramatiker: Kari Bunæs
  Skuepiller: Victoria Eek


  Seminar: Dramatikeren i nordisk perspektiv

  Hvordan er dynamikken mellom dramatiker/regissør/produsent/skuespiller i våre naboland?
  Hvordan undervises det i land som er så heldige å ha en dramatikerutdannelse?
  Og hva er statusen i Norge for dramatikerutdanningen(e) som vi venter på?

  Nordiske gjester i panelet;
  – Dramatiker og skuespiller Astrid Saalbach, Danmark
  – Dramatiker og regissør Pasi Lampela, Finland
  – Direktør v/Lund Universitet, og pedagog Erik Rynell, Sverige

  Norske deltagere i panelet;
  – Regissør og linjeleder regi v/ KHIO Hans Henriksen
  – Teatersjef v/ Teater Ibsen Inger Buresund
  – Dramaturg Halldis Hoaas – Ansvarlig for studieplanen for dramatiker-utdanningen på KHiO

  Panelet ble ledet av Gunnar Germundson.


  2004

  Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 10.-12. juni

  Ledergruppen: Ragnhild A. Mærli, Kristina Kjeldsberg

  Årets jury besto av: Morten Espeland, Siri Senje, Line Rosvoll, Liv Heløe, Ingrid Fortun, Kristina Kjeldsberg

   

  DANSELÆREREN

  Dramatiker: Charlotte Marie Bråten

  Produsent: Nationaltheatret/ Riksteatret
  Regi:Øyvind Osmo Eriksen
  Regiassistent: Karolina Stelikova
  Danselærer: Nina Harte
  I rollene: Rolf Arly Lund, Marit Østbye, Heidi Goldmann

   

  EIN ETTERMIDDAG

  Dramatiker: Rønnaug Kleiva

  Produsent: Oslo Nye Teater/ Det Norske Teateret/ Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Victoria Meirik
  Regiassistent: Eirik Skarsbø
  I rollene: Bente Børsum, John Sigurd Kristensen, Paul Duc Mai-The, Trini Lund, Ingid Vollan

   

  FORESTILLINGEN OM DET PERFEKTE

  Dramatiker: Bjarne Robberstad

  Produsent: Rogaland Teater/ Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Carl Jørgen Kiønin
  Regiassistent: Ane Storberget
  Musikk: Åsmund Feidje
  I rollene: Charlotte Frogner, Glenn Andre Kaada, Svein Harry Hauge

   

  DAMA I LUKA

  Dramatiker: Maria Tryti Vennerød

  Produsent: Det Norske Teatret
  Regi: Kjersti Haugen
  I rollene: Ragnhild Hilt, Morten Espeland, Ingrid Bolsø Berdal

   

  BARTENDER

  Dramatiker: Kristin Auestad Danielsen

  Produsent: Norsk Dramatikkfestival/Nationaltheatret/Det Norske Teatret
  Regi: Fridtjov Såheim
  Regiassistent: Gyrd Axe Øvsteng
  I rollene: Kyrre Haugen Sydness, Hauk Heierdahl, Hans Rønningen, Mariann Saastad Ottesen, Ulla Maria Broch, Bjarne Hjelde

   

  PLAY.MOBIL.

  Dramatiker: Ellisiv Lindkvist

  Produsent: Oslo Nye Teater/Det Norske Teatret/ Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Torkil Sandsund
  Regiassistent: Ane Hillingseter
  I rollene: Espen Løvås, Anderz Eide, Camilla Augusta Søhoel, Martha Kjørven

   

  PLUTSELIG

  Dramatiker: Per Schreiner

  Produsent: NRK Radioteatret
  Regi: Line Rosvoll
  I rollene: Nicolai Cleve Broch, Anders T. Andersen, Anne Krigsvoll, Kyrre Haugen Sydness, Sverre Solberg, Ine Jansen, Janne Formoe, Kyrre Hellum, Finn Schau, Britt Langelie, Cecilie Mosli

   

  POTETER HAR INGEN VINGER

  Dramatiker: Christina Veronika Mauer

  Produsent: Oslo Nye Teater/Det Åpne Teater/ Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Nora Evensen
  Regiassistent: Terje Halsvik
  I rollene: Hans Jacob Sand, Kari-Ann Grønsund, Maria Brock

   

  PLAY THAT FUNKY MUSIC

  Dramatiker: Kari Bunæs

  Registunt: Morten Thomte
  I rollene: Liv Heløe, Kari Bunæs, Helle Haugen, Bendik Østbye Johannessen, Frank Jørstad, Jan Sælid


  2002

  Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 20-22juni
  Festivalleder – Line Rosvoll
  Ledergruppen — Kristina Kjeldsberg, Grete Lunde, Dene Hjert Jensen, Nina Eidheim, Siri Senje
  Årets jury — Alexander Herresthal, Line Rosvoll, Arthur Johansen, Siri Senje, Marianne Krogh

  Drømmehus:
  Dramatiker — Trygve Grevle

  Versjon 1
  Produsent — Norsk Dramatikkfestival/ OCH produksjoner/ Teater Ibsen
  Regi — Odd Christian Hagen
  Musikk — Ole Kristian Wetten
  Skuespillere — Bendik Østbye Johannesen, Hauk Heyerdahl, Grethe Moe, Erik Lie

  Versjon 2
  Produsent — Kremet X/ Norsk Dramatikkfestival
  Regi — Morten Traavik
  Lyd — Igor Zamarajev
  Stemmer — Ingmar Maxwell Traavik

  Hus Forbi
  Dramatiker — Tormod Haugland

  Versjon 1
  Produsent — Det Norske Teatret Norsk
  Regi — Victoria Meirik
  I rollene — Mads H. Jørgensen, Joachim Rafaelsen, Ane Dahl Torp

  Versjon 2
  Produsent —Norsk Dramatikkfestival/ Korn Produksjoner
  Av og med Korn Produksjoner — Pia Maria Roll, Siri Forberg, Erle Stenberg
  I rollene — Kari Onstad
  Kostyme — Signe Vasshus
  Lyddesign — Tor Einmo

  Dette Stedet
  Dramatiker — Kyrre Andreassen

  Versjon 1
  Produsent — Oslo Nye Teater / Norsk Dramatikkfestival
  Regi — Birgitte Victoria Svendsen
  I rollene — Nina Andreassen, Mathias Eckhoff, Gard Øyen, Yngve Berven

  Versjon 2
  Produsent — De Utvalgte / Norsk Dramatikkfestival
  Medvrkende — Torbjørn Davidsen, Marius Kolbentvedt, Nina Ossavy, Boya Bøckman, Erik Holter, John Birger Wormdal, Kari Holtan

  Alaska
  Dramatiker — Pelle Sandstrak

  Versjon 1
  Produsent — Norsk Dramatikkfestival/Small Man Teater.
  Regi — Stephen Hutton
  I rollene — Ida Marie Vik, Svein Solnes

  Versjon 2
  Produsent — Teater Ibsen/ Norsk Dramatikkfestival/ Det motsatte prosjekt
  Regi — Jon Tombre
  I rollene — Tone Mostraum, Kyrre Hellum, Ulf Nilseng, Inger Malene Glette

  Meir
  Dramatiker — Maria Tryti Wennerød

  Versjon 1
  Produsent — Norsk Dramatikkfestival/Kunstløp
  Regi — Catherine Khan
  Musikk — Ketil Gutvik
  Kostymer — Signe Vasshus
  Maske — Kristina Sørensen
  I rollene — Kristin Johnsdatter Søraune, Cathrine Bjørndalen, Claire de Wangen, Christina Hauge, Ingri Damien, Henny Mathilde Hallingskog, Katja Lund Lefda

  Versjon 2
  Produsent — Det Norske Teatret/ Norsk Dramatikkfestival
  Regi — Morten Krogh
  Musikk — Even Hauen
  I rollene — Åsmund Brede Eike, Terje Ranes, Elisabeth Sand, Henriette Stenstrup, Silje Breivik, Mats Buer

  Stuntserien:
  Bokhøsten
  Dramatiker — Hallfrid Velure
  Registunt — Liv Heløe
  I rollene — Siren Jørgensen, Hanne Lindbæk, Helen Vikstvedt, Turid Gunnes, Jan martin Johnsen, Tiril Pharo

  Gebiss
  Dramatiker — Marius Nordgård
  Registunt — Torkil Sandsund
  Scenografi — Camilla Wexels Riser
  I rollene — Jan Gunnar Røyse, Marianne Mørk Larsen, Jon brugodt, Rolf Arly Lund

  Opptaksprøven
  Dramatiker — Ingvild Giske
  Registunt — Aslak Moe
  I rollene — Bjørn Moan, Gunnar Franck

  Ta meg på vengene
  Dramatiker — Maria Tryti Vennerød
  Registunt — Kjersti Haugen
  Scenografi og Kostyme — Christina Lindgren
  I rollene — Vera Holte, Jan Martin Johansen

  Radiopiratene
  Dramatiker — Gunnar Germundson
  Registunt — Øyvind Osmo Eriksen
  I rollene — Siren Jørgensen, Thorir Sæmundsson, Geir Børresen, Paal Viken Bakke

  Radioteateret presenterer første episode
  Regi — Line Rosvoll
  Musikk — Håvard Lund
  Teknisk Regi — Tormod Nygård
  I rollene — Nicolai Cleve Broch, Bernhard Arnø, Svein Roger Karlsen, Janny Hoff Brekke, Heidi Gjermundsen, Hanne LIndbæk

  Roomservice
  Dramatiker — Pelle Sandatrak
  Dramatisert lesning v/ Det Åpne Teatret
  Regi — Franzisca Årflot
  I rollene — Marianne Mørk Larsen, Jon Sigurd Kristensen

  Banrøv
  Dramatiker — Anita Haarberg
  Gjestespill produsert v/ Trøndelag Teater (urpremiere under Norsk Dramatikfestival 1998)
  Regi — Tyra Tønnesen
  Scenografi — Ingrid Tønder
  I rollene — Espen Løvås, Harald Brenna, Kine Bendixen, Kikki Stormo, Trond Petter Stamsø Much
  Inspisient — Line Åmli

  Utstilling i foajeen
  Scenograf — Christine Lohre
  Lyd — Jostein Reistad, Vibecke Blydt-Hansen
  Regi — Kristina Kjeldsberg
  Skuespiller — Martha Louise Kjørven

   


  2000

  Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 15-17juni

  Festivalleder: Line Rosvoll

  Ledergruppen: Kristina Kjeldsberg, Kari Bunæs, Einar Schwenke, Siri Senje

  Hjertepasienter
  Dramatiker: Anette Grønneberg
  Produsent: Norsk Dramatikkfestival/Kenneth Dean Productions
  Regi: Kenneth Dean
  Dramaturg: Line Rosvoll
  I rollene: Terje Raanes, Cathrine Myhre, Helga Aakre, Stig Werner Moe

  Eggeskall  
  Dramatiker: Trine Vollan
  Produsent: Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Stephen Hutton
  Dramaturg: Siri Senje
  I rollene: Jorunn Kjelsby, Miriam Sogn, Torgeir Fonnlid

  Køyr!
  Dramatiker: Gyrid Axe Øvsteng
  Produsent: Det Norske Teatret
  Regi: Ingrid Forthun
  Dramaturg: Cecilia Ölveczky
  I rolle: Jan Grønli, Ingunn Beate Øyen, Erland Bakker, Grethe Ryen
  Vokalist: Benedicte Torget
  Lydlandskap: Malin Redvall
  Stemme: Sverre Bentzen

  Assistentene
  Dramatiker: Erik Smith Meyer
  Produsent: Det Åpne Teater/ Norsk Dramatikkfestival
  Regi/Dramaturg: Bjørn Sæther
  I rollene: Hauk Heyerdahl, Jon Erling Wevling, Joachim Daniel Rafaelsen, Teodor Janson, Morten Espeland, Markus Tønseth

  Silkematt
  Dramatiker: Bjørn Olaf Johannessen
  Produsent: Nationaltheatret
  Regi: Lars Erik Holter
  Dramaturg: Siri Senje, Lars Erik Holter
  I rollene: Eivind Sander, Silje Torp Færavaag

  Blanke Øyne
  Dramatiker: Hjørdis Lehre
  Produsent: Trøndelag Teater
  Regi: Tyra Tønnesen
  Dramaturg: Siri Senje/Tyra Tønnesen
  Lyddesign: Michael Gullikstad
  I rollene:Hege Rohde, Gøril Mathisen, Janne Kokkin, Nils Johnson, Espen Reboli Bjerke

  Stuntserien:

  Bare klovner tror på kjærligheten
  Dramatiker: Nicolay Lange-Nilsen
  Regi: Arild Støfring
  I rollene: Ida Vik, Kyrre Hellum, Åsmund Brede Eike

  St.Hans Kveld
  Dramatiker: Kjell Åsen
  Regi: Morten Taavik
  I rollene: Marit Wengstad, Bendik Østbye Johannessen, Iris Johansen, Eirik Tveiten

  Ein dramatisk fabel
  Dramatiker: Thomas Arntzen
  Regi: Tony Totino
  I rollene: Nina Andreassen, Jan Gunnar Røyse, Kari Bunæs

  Trapp
  Dramatiker: Jonas Kippersund
  Regi: Aslak Moe
  I rollene: Sjur Midttun, Stein Grønnlie
  Stemme: Ivar Nergaard

  Silkematt
  Dramatiker: Bjørn Olaf Johannessen
  Med teatergruppa “De Utvalgte”
  I rollene: Kari Holtan, Jon Birger Wormdahl, Torbjørn Davidsen

  Hamletposisjonen
  Dramatiker: Sjalg Bye
  Regi: Alexander Herresthal
  I rollene: Hauk Heyerdahl

  Brudeferden
  Dramatiker: Cecilie A. Mosli
  Produsent: Hålogaland Teater
  Regi: Hanne Gløtvold Tømta
  I rollene: Guri Johnson, Kristine Henriksen, Mia Kaariadotter

  En passende anledning
  Dramatiker: Erik Smith Meyer
  Produsent: Hålogaland Teater
  Regi: Haukur Gunnarsson
  I rollene: Svein B. Syrin, Ketil Høegh, Kristian Fr. Figenschow, Frank Jørstad


  1998

  Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 11.-13.juni

  Festivalleder: Siri Senje

  Kunstnerisk råd: Line Rosvoll, Siri Senje, Tyra Tønnesen, Kathinka Isaksen

  Årets Jury: Jesper Halle, Liv Heløe, Harry Guttormsen, Carl Morten Amundsen, Siri Senje, Line Rosvoll, Tyra Tønnesen

  Banrøv
  Dramatiker: Anita Haarberg
  Produsent: Norsk Dramatikk Fabrikk/Det Norske Teatret
  Regi/Dramaturg: Siri Senje
  Kostymer: Kristine Lohre
  I rollene: Bjørnar Teigen, Trine Wiggen, Jorunn Kjellsby, Lars Erik Holter, Sigmund Sæverud

  Ansettelsen
  Dramatiker: Turid Svensøy
  Produsent: Det Åpne Teater/ Norsk Dramatikk Fabrikk
  Regi: Line Rosvoll
  Kostymer: Kristine Lohre
  I rollene: Marit Østbye, Janny Hoff Brekke, Anette Hoff, Liv Heløe, Lene Bragli, Anders Mordal, Turid Gunnes

  Verden
  Dramatiker: Merete Morken Andresen
  Produsent: Det Norske Teatret
  Regi/Dramaturg: Harry Guttormsen
  Foto: Nina Svane Mikkelsen
  Regiassistent: Stig Bråten
  I rollene: Per Schanning, Erland Bakker og Anrea Bræin Hovig

  Hagebenker og andre buskevekster
  Dramatiker: Inger Johanne Strøm
  Podusent: Nationaltheatret/Riksteatret
  Regi: Lise Fjellstad
  I rollene: Marit Bolling, Toril G. Havrevold

  Fisk
  Dramatiker: Rasmus Rohde
  Produsent: Oslo Nye Teater
  Regi: Kjetil Indregard
  Dramaturg: Siri Senje
  I rollene: Duc Mai-The, Bente Børsum, Helen Vikstvedt, Sissel Sellæg

  Baron Fink
  Dramatiker: Bjørn Bakland
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Aksel Otto Bull
  I rollene: Tormod Løvold, Knut Elvik, Markus Tønseth

  Peppen, ut

  Dramatiker Gunnar Germundson
  Produsent: Nationaltheatret/ Riksteatret
  Regi: Sein Scharffenberg
  Dramaturg: Siri Senje
  I rollene: Ole-Jørgen Nilsen, Gustav Adolf Hegh, Ingar Helge Gimle, Peter Lindbæk, Berit Kullander, Jan Sælid
  Stuntserien:

  Sebramannen
  Dramatiker: Torild Wardenær
  Registunt: Runar Hodne
  I rollene: Christian Skomen, Tina Hartvig, Nina Harte, Bernhard Ramstad

  Partale
  Dramatiker: Ingvar Nistad
  Registunt: Tyra Tønnesen
  I rollene: Liv Bernhoft Osa, Trond høvik
  Musiker: Vegard Landaas

  Muntleg
  Dramatiker: Magne Aasbrenn
  Registunt: Bjørn Ravn Carlsen
  I rollene: Øyvind Gran, Cathrine Borkenhagen, Mads Ousdal, Heriette Stenstrup

  Ballong
  Dramatiker: Kari Bunæs
  Registunt: Dene Hjort-Jenssen
  I rollene: Tom Tellefsen, Ingunn Beate Øyen

  Bandasjert
  Dramatiker: Torgeir Molaug
  Registunt: Alexander Herresthal
  I rollene: Ulla Borch, Jan Sælid
  Den Store Oppvasken
  Dramatiker: Øyvind Strand
  Regitunt: Lars Erik Holter
  I rollene: Sigve Bøe, Tonja Sanborn, Tone Danielsen, Anne Marit Jacobsen

  ULM
  Dramatiker: Kjell Erik Johnsen
  Registunt: Keneth Flak
  I rollene: Lars Bonnevie Hjort

  Kapring
  Dramatiker: Einar Schwenke
  Registunt: Kristina Kjeldsberg
  I rollene: Even Rasmussen, Nina Schjeide, Ove Christian Owe
  Komponist: Dagfinn Rosnes


  1996

  Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 13.-15. juni

  Festivalleder: Siri Senje

  Kunstnerisk råd: Harry Guttormsen, Cathrine Telle, Jesper Halle, Tyra Tønnesen

  Nettopp Derfor
  Dramatiker: Terje Holtet Larsen
  Produsent: Norsk Dramatikkfestival/Torshov Teatret
  Regi/dramaturg: Siri senje
  I rollene: Kai Remlov, Kjersti Holmen

  Mamma, meg og menn
  Dramatiker: Arne I.S. Lygre
  Produsent: Nationaltheatret
  Regi/Dramaturg: Cathrine Telle
  I rollene: Liv Heløe, Anne Krigsvoll, Lasse Lindtner

  På visse vilkår
  Dramatiker: Jan Olaf Brynjulfsen
  Regi: Kristine Boye Hansen
  Dramaturg: Siri Senje
  Rollene: Erland Bakker, Mohammed R. Bonakdar

  Alle som vil kan få være med
  Dramatiker: Øyvind Gjengaar
  Produsent: Det Norske Teatret
  Regi/Dramaturg: Harry Guttormsen
  I rollene: Elin Sogn, Trond høvik, Hildegun Riise

  Felix’ kommende karriere
  Dramatiker: Liv Heløe
  Produsent: Nationaltheatret
  Regi: Kjetil Bang-Hansen
  I rollene: Kåre Conradi, Monna Tandberg, Ellen Horn

  Dominoeffekten
  Dramatiker: Pia Ibsen
  Produsent: Den Nasjonale Scene
  Regi: Ivar Tinberg
  Dramaturg Ivar Tinberg/Carl Morten Amundsen
  I rollene: Oddbjørn Hesjevoll, Helga Mjeldheim, Sissel Ingri Tank- Nielsen

  Naknere
  Dramaiker: Torgeir Molaug
  Produsent: Hålgaland Teater
  Regi: Maryon Eilertsen
  Dramaturg: Cathrine Telle
  I rollene: Odd Strøm, Martin Lotherington

  Perrong
  Dramatiker: Janne Aass
  Produsent: Den Nasjonale Scene
  Regi/dramaturg: Axel Otto Bull
  I rollene: Unni Kristin Skagestad, Arne Jacobsen, Gjert Haga

  Salt
  Dramatiker:Kari Saanm
  Produsent: Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Anne Mali Sæther
  I rollene: Rolf Arly Lund og Ragnhild Hilt

  Stuntserien:

  Krøplingen
  Dramatiker: Rasmus W. Rohde
  Registunt: Alexander Mørk Eidem
  I rollene: Lars Funderud Johanssen, Even Rasmussen, Stine Ramdahl, Kari Thori Kogstad

  Første time
  Dramatiker: Signe Sandvig
  Registunt: Tyra Tønnesen
  I rollene: Trond Brenne, Stine Øyan

  Oppsigelse
  Dramatiker: Martin Aanonsen
  Registunt: Ingrid Forthun
  I rollene: Sigmund Sæverud, Guri Johnson, Lars Bonnevie Hjort

  Fjernkotroll
  Dramatiker: Elsa Kvamme
  Registunt: Audny Chris Holsen
  I rolene: Hanna Kvam, Lene Brageli, Jan Christian Forthun

  Størst av alt
  Dramatiker: Torgeir Molaug
  Registunt: Jon Tombre
  I rollene: Heidi Goldmann

  Grieg er alltid Grønn for meg
  Dramatiker: Ingunn Hiort
  Registunt: Olof Lindqvist
  I rollene: Katja Medbøe, Andrine Sæther, Aud Schønemann


  1994

  Festivalen gikk av stabelen på Det Norske Teatret 13.-18.juni

  Festivalleder: Siri Senje

  Vellykket operasjon
  Dramatiker: Tyra Tønnesen
  Produsent: Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Siri Senje
  I rollene: Anette Hoff

  Negressen
  Dramatiker: Liv Heløe
  Produsent: Norsk Dramatikkfestival
  Regi: Siri Senje
  I rollene: Nils Ole Oftebro, Kai Remlov og Jacqueline Scott Ross

  Dessertørene
  Dramatiker: Franzisca Aarflot
  Regi: Harry Guttormsen
  I rollene: Paul Ottar Haga, Marianne Krogh
  Produsentteater: Det Norske Teatret

  Læretid
  Dramatiker: Geir Johan Nergard
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi:Cathrine Telle
  I rollene: GJert Haga, Helga Mjeldheim

  Musene på bordet
  Dramatiker: Kjetil Indregard
  Produsent: Det Norske Teatret
  Regi: Harry Guttormsen
  I rollene: Paul Ottar Haga, Øyvind Berven, Tove Skagestad

  Lever Pelé
  Dramatiker: Morten Nyhus
  Produsent: Oslo Nye Teater
  Regi: Petter Næss
  I rollene: Sissel Sælleg, Øystein Røger, Tor Aamodt

  En liten idiot
  Dramatiker: Lars Vik
  Produsent: Teateret Vårt
  Regi: Vivi Sunde
  I rollene: Randolf Walderhaug, Aril Martinsen

  Ikke si det til noen
  Dramatiker: Kristin Lyhmann
  Produsent: Trøndelag Teater
  Regi: Trond Birkedal
  I rollene: Mona Jacobsen, Kjersti Elvik

  Generalprøven
  Dramatiker: Torgeir Molaug
  Produsent: Rogaland Teater
  Regi: Kristin Boye Hanssen
  I rollene: Bjarte Hjelmeland, Svein Harry Hauge

  En sånn svir
  Dramatiker: Runar Bakken
  Produsent: Teater Ibsen
  Regi: Terje Hartvigsen
  I rollene: Veslemøy Haflund, Ola Ottnes, Ola Borander

  Morgengaven
  Dramatiker: Andreas Markusson
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Pål Øverland
  I rollene: Anette Hoff, Fridtjof Såheim, Liv Heløe

  Stuntserien:

  Tim
  Dramatiker: Gunnar Gjermundson
  I rollene: Robert Skjærstad
  Stuntleder: Preben Faye-Schöll

  Lenge siden han
  Dramatiker: Trin Jensen
  I rollene: Fritjof Såheim
  Stuntleder: Carl-Morten Amundsen

  6
  Dramatiker: Helen Wikstvedt
  I rollene: Helen Wikstvedt, Beate Eriksen, Helle Haugen
  Stuntleder: Frigruppen FALLSKJERM

  Terskel
  Dramatiker: Christian Wolther
  I rollene: Tom Tellefsen
  Regi: Christian Wolther

  Jeg har skrevet en roman
  Dramatiker: Inger Margrethe Lunde
  I rollene: Marianne Krogh, Willfred Breistrand
  Stuntleder: Line Rosvoll

  En hallingdansers liv
  Dramatiker: Øyvind Heggelund
  I rollene: Wnche Kvamme, Fritjof Såheim, Togeir Fonnlid
  Stuntleder: Petter Næss

  Nølende, som overfor en utenlandsk jernbanebillett
  Dramatiker: Eva Jensen
  I rollene: Henny Moan, Bjørn Jenseg, Camilla S. Jensen, Grethe Ryen
  Stuntleder: Mette Brantzæg

  EXIT
  Dramatiker: Ryste Amdam
  I rollene: Gjert Haga, Henrik Mestad, Ingar Gimle
  Stuntleder: Carl- Morten Amundsen

  Utslettelse
  Dramatiker: Kari Saanum
  I rollene: Birgitte F. Johnsen, Inger Schjoldager, Jostein Brå Oksavik, Kari Bunæs, Lene Meieran, Marit P. Omland, Renata Mauer, Camilla Grevstad
  Stuntleder: Anette Grønneberg

  Martin og Anna
  Dramatiker: Anette Grønneberg
  I rollene: Camilla S. Henriksen, Ove Christian Owe
  Stuntleder: Line Rosvoll

  Et insekt på tolv bokstaver
  Dramatiker: Marit Nicolaysen
  I rollene: Liv Steen
  Stuntleder: Line Rosvoll

  Skal det være en kurboran
  Dramatiker: Leif Korshavn
  I rollene: Even Rasmussen, Marit Andreassen, Vidar Sandem
  Stuntleder: Ivar Tindberg


  1990

  Festivalen gikk av stabelen på Den Nationale Scene i Bergen, 30. mai-1.juni.

  Festivalleder: Siri Senje
  Jury: Merete Armand, Knut Ove Arntsen, Tom Remlov, Carl Morten Amundsen, Cathrine Telle
  Mugg
  Dramatiker: Marit Tusvik
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Siri Senje
  I rollene: Inger Marie Andersen, Grete Nordrå

  Om en gammel dame
  Dramatiker: Anne Søyseth
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Morten Borgersen
  I rollene: Grete Nordrå, Arne Jacobsen, Kaare Kroppan

  Forgjort
  Dramatiker: Sigrun Glomsås
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Siri Senje
  I rollene: Liv Heløe, Ragnhild Hjortøy.

  Bevegelsen
  Dramatiker: Morten Harry Olsen
  Produsent: NDF, Oslo Nye Teater og Det Åpne Teater
  Regi: Harry Guttormsen
  I rollene: Hans Petter Meirik, Kari Ann Grønsund, Eyolf Sool Kløvig

  Tørst
  Dramatiker: Brynjar Aa
  Produsent: Trøndelag Teater
  Regi: Edvard Rønning
  I rollene: Johan Kjellsberg, Nils Johnson

  Jeg klarer meg nok
  Dramatiker: Winnie Holsten
  Produsent: Haugesund Teater
  Regi: Brit Lossius
  I rollene: Georg Rosell

  Floden
  Dramatiker: Lennart Lidstrøm
  Produsent: Trøndelag Teater
  Regi: Marit Moum Aune
  I rollene: Nils Johnson, Johan Brun Kjellsberg

  Møte med fru D
  Dramatiker: Nils Fredrik Dahl
  Produsent: NDF, Oslo Nye Teater og Det Åpne Teater
  Regi: Rita Abrahamsen
  I rollene: Sossen Krogh, Arild Martinsen

  Tørre blomster
  Dramatiker: Morten Jostad
  Produsent: NDF, Oslo Nye Teater og Det Åpne Teater
  Regi: Rita Abrahamsen
  I rollene: Hans Petter Meirik, Eyolf Kløvig, Kari Ann Grønsund

  Berlinerblått
  Dramatiker: Unni Spakmo
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Svein Sturla Hugnes
  I rollene: Stine Ramdahl, Morten Andresen

  Rytmeboksen
  Dramatiker: Sverre Knudsen
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Carl Morten Amundsen
  I rollene: Arvid Ones, Stine Ramdahl

  Mordenes natt
  Dramatiker: Issak Esmail Issak
  Produsent: Den Nationale Scene
  Regi: Siri Senje
  I rollene: Wenche Kvamme, Arvid Ones, Morten Andresen

  Synlig
  Dramatiker: Mie Berg Simonsen
  Produsent: Teatret Vårt
  Regi: Trind Birkedal
  I rollene: Vivi Sunde, Turi Tarjem


  1985

  Festivalen leide seg inn på Vika teatret, og gikk av stabelen der i tidsrommet 9-14 november i et samarbeid med Jo Skjønberg som var Vikateatrets leder. Festivalen ble støttet med 100 000 kroner av Kulturrådet, og alle stykkene ble produsert over en treukers periode på Vika-teatret.

  Festivalleder: Rita Abrahamsen
  Juryen: Rita Abrahamsen, Siri Senje, Helga Urdal og Julian Graner

  Madam butterfly on the beach
  Dramatiker: Cecilie Løveid
  Regi: Hilde Andersen.
  I rollene: Jannik Bonnevie, Annika With

  Stemora, Myrsnipa, og Bestemora
  Dramatiker: Ingeborg Eliassen
  Regi: Mette Brantzeg
  I rollene: Sossen Krogh, Minken Fosheim, Trine Lossius Borg

  Mink
  Dramatiker: Vivi Skøyen
  Regi: Anette Grønberg
  I rollene: Lillian Lydersen

  6. akt i min mors selvbiografiske fortellinger
  Dramatiker: Issak Esmail Issak
  Regi: Siri Senje
  I rollene: Sossen Krogh, Minken Fosheim, Rolf Arly Lund

  Alt er bare tale om regnbuen mor og ingen drømmer er sanne
  Dramatiker: Liv Nysted
  Regi: Rita Abrahamsen
  I rollene: Annika With, Kari Onstad

  Grønske
  Dramatiker: Sigrun Glomsås
  Regi: Anne Karen Hytten
  I rollene: John S. Kristensen, Lillian Lydersen, Annika With

  17. mai
  Dramatiker: Ellen Foyn Brun
  Regi: Kirsten Sørlie
  I rollene: Lillian Lydersen og Jannik Bonnevie

  Mono-mono
  Dramatiker: Einar Egeland
  Regi: Harry Guttormsen

  I rollene: Kim Haugen, Minken Fosheim

  Rosa
  Dramatiker: Synne Skouen
  Regi: Vezelina Manolova
  I rollene: Guri Egge

  Ti minutter for tre menn
  Dramatiker: Nils Fredrik Dahl
  Regi: Stein Winge
  I rollene: Bjørn Sundquist, Jo Skjønberg, Kim Haugen

  Ti minutter
  Dramatiker: Helge Hagerup
  Regi:
  I rollene: Lillian Lydersen, John S. Kristensen

  Tausheten
  Dramatiker: Kristin Søhoel
  Regi:
  I rollene:

  Dramalesning:
  Towering inferno
  Dramatiker: Svein Slagsvold.

  Smerten
  Dramatiker: Erik Smith Meyer

  Valmuer i november
  Dramatiker: Ellen Francke

  Alle tekstene er gitt ut av Sollum forlag; Vikateatret 7-14nov. Norsk Dramatikkfestial -85